機械人產品綜合討論區 #24 謝絕老翻 歡迎互毒

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Shm條line近呢一年好進取,會有都唔出奇
但起碼都等至少一年,基多拉都隔兩年幾
我估係金屬銀色, 齊尾鑽, 同埋俾金剛扯頭個PARTS
呢隻唯有自己做舊化
highlight 咗有合金成分嘅parts(係成分,唔係全件)其他全膠金剛幾好,70-80%鐵,顏色都靚
見到FB有人開箱, 都話全膠咁濟

BAMDIE真係做壞自己個名...

多謝巴打影相先
最好係咁
仲有冇野想知?盡量答

MR魂翼霸,現時最高合金量嘅MR魂,雙手可動同腳板接地都因有拉出關節而有所提升,駕駛倉可開內部亦算多細節,變形要換小量件,但都係用黎造型優先同提高安定性,本來幾接近完美,但扁扁笨大係佢雙腳內側當眼位開咗兩個螺絲窿,而且之前官圖同貨版甚至盒面都係有一對滑溜美腿嘅,有點貨不對版,呢樣野就算合金魂都頂多會放去唔顯眼位罷? 而且翼覇腳邊本來就有個推進器可以分件用來做側蓋遮醜罷? 看來笨大做啲唔做啲嘅死性還是改變不了
正呀 收工去拎
THX,
你得閒先再影下擺POSE相
關節得唔得?
呢隻我得藍色個隻R魂
關節鬆緊度ok, 亦唔係合金磨合金嘅關節,整體係睇到落咗心思做engineering, 但就係要減成本改用破壞外觀方式去接合雙腳,有點可惜
難得, 希望呢條LINE KEEP住啦
翼霸都笨大今次都叫落重本,肯出變形版,雖然我覺得都係用變形wing個架,不過都叫有心思

希望來緊會出重戰機既MR
我得魂SPEC隻舊L GAIM
R魂隻最終戰L GAIM, 同埋R3 模型MK II
MR希望佢出啦
以後句對白會變成邊個可以違抗擁有x隻巴力嘅我

補返張圖
巴打幾錢入手
訂9xx
睇完食評唔太值
係差在啲突然而來嘅螺絲蓋令外觀扣分,年尾多野出唔急玩大可以等下
岩岩開嚟玩完
睇得出佢係有設計過
但係....唔知係咪成本問題
D大關節唔係金屬,例如股關節竟然係膠
搞到我頭先扭扭下想擺POSE
突然有隻腳甩咗,差D跌落地
個劍套好鬆,一倒轉實跌出來
隻翼又好難塞落去,同埋炆炆插插我驚會斷
啲關節大多係金屬夾膠,我果隻股位幾緊下,翼ball位其實唔難入,盡量揸近個波再垂直掛入去就得,下面蟲翼你入到之後可以再卡去個凹位,可以轉動個底座嘅
再睇真啲就係膝頭同腳眼主要食力位係金屬夾膠,其他位就用兩種膠互咬,手踭再有打金屬樁
把劍係易從劍套跌出黎,不過呢啲只係小問題
早兩日行過見特價$1249

本來無打算入手的,結果都買咗

搵返舊個隻出嚟

舊個隻有印像
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞