機械人產品綜合討論區 #24 謝絕老翻 歡迎互毒

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
K巴有無訂基多拉特別色
我隻日魂準備送
但柒婆搞鳩空運唔知過年前收唔收到
GS勇者真係有今生無來世嘅感覺, 可能誇張左少少, 但係我真係咁諗

GS超獸有巴打話YOUTUBE直播講左大約5萬YEN, 會再睇定啲...最主要老千嘅我都有兩隻...

CCS GETTER其實如果接受到個價, 不如去左馬先, 最多出MB先放返出嚟,
始終全身燈應該真係得呢隻係咁,
除非BAMDIE玩LED燈帶, 不過以佢地咁怕蝕錢, 應該無可能
我訂左深水埗個間, 都係日版
應該要一齊等
勇者諗住超合金魂會出, 但ggg 之後咁耐都無聲氣, 隻超龍神上年先見實物, 唔係pose+ 出個黑影,佢都唔會扔出黎, 對bandai 出勇者系列成品都放棄

原本千值個隻有興趣, 點知斷手, 跟隻full package 隻色又唔係好吸引

我而家覺得bandai 有啲係睇其他廠點出佢先出,廢時撞埋一樣, pose+ ggg 千值 gggg 出左先扔隻gfg 出黎, 之前啲帝皇三一又係咁, 唔會再做創新個個
真, BAMDIE真係變左老害...

千值初版斷空我, 我個隻仲未爆, 不過我又鐘意隻令身黑所以買埋成套

BAMDIE嘅模型部應該係佢地最後嘅良心, 成品部靠MB都夠食過世
Gfg暫時係我最期待果隻,因為覺得gfg吸引過GGG
買埋笨大呢隻就三隻勇者王暫時齊腳
希望唔好令我失望
同埋有少少魔改就好
最好扭應該係千值隻riobot,不過太細隻

好多人話呢隻千值紅蓮係正野
當年Chemical Attack成名作,宜家自立品牌做Flame Toys, 近年都無乜幫千值錬做design lu
正價9百幾咪正
後尾炒起2000蚊買全膠就見仁見智
我都有, 但扭個陣唔太敢亂嚟, 有啲位都會干涉到
批價無記錯係8百頭, 我落一箱
大戶好似8舊內
FT個邊老變反而無咩興趣
鐵機古鐵冇晒聲氣
得張草圖
灰模都未有 最少等多兩年啦
佢發售果時我記得講過會有再販
但有冇開訂就唔清楚了
其實係因為勇者系列個版權有啲複雜所以好耐無出
以前啲勇者玩具係takara 出
但套野就係sunrise 出品
後尾sunrise 比bandai 收購左
但勇者玩具個出版權仲係takara 度
直到十幾年前takara 執左,合併做tomy takara 之後
勇者個玩具版權先比左bandai

超館膠魂隻FGF你預同GGG係一樣既啦
因為互換件就可以出到GAOGAIGO
屌!如果跟返上一隻N年前嘅風格就食得屎啦
果隻真係垃圾嚟
除咗火車穿山窿呢下啲原作黨會buy之外
跟本個風格同今時今日脫晒旭
咁不如POSE+出埋重好
如果POSE+可以出埋GFG, GGGG我會入晒
超合膠魂真係算把啦 唔好有任何期望

我都想pose+ 出,真係幾貴都照入
PG RX-78重未有得正價買,好心就出多啲貨啦
超合膠魂咁耐以嚟我只係覺得Gispy Danger出得好
但嚟緊隻三式機龍我都期待嘅,只要正正常常
跟返個樣加合金已經無得輸
超合金玩具技術進步呢1,2年bandai就真係冇咩,不過變形同合體我覺得Bandai都係好過其他廠好多,GX87如果其他廠出肯定冇Bandai個合體做得咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞