機械人產品綜合討論區 #24 謝絕老翻 歡迎互毒

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
已比四千五的我表示:
不過老千食相有時都幾差
隻超重神真係..

手工一時時, 辛苦晒維修部班巴打
暫時千記最滿意都係4G
千記係驚關節問題 笨大係驚QC問題
笨大如果QC好d就好了我唔介意比多幾舊買QC
笨大一樣有關節問題,我隻Gx13R股部份三個關節全部自然斷裂,原來笨大神到用透明脆膠造主要受力卡齒關節,另外一堆MB必定自然骨質疏鬆疏鬆,有啲MR,Hi Metal R都會,又食相難睇都係笨大勁啲,匠機DLC貴又多仲要部份唔啱scale, GX100更係hea出代表作
當然老千最凶合神呢次真係佢哋反口違背承諾,完全係自取其辱

又其實宜家佢哋兩家好多產品都係外判比其他公司設計,例如T-Rex就正正係其中一間食最多兩家茶禮嘅,講玩具產品物料設計兩邊根本已經唔大差別 真係只係比較下最後大量生產時邊間廠質量不保咁。
其實如果佢轉返日本出DOUBLE價
做返靚個QC, 我會照俾
咁講到食相差又真係BAMDIE行先嘅

不過老千確實都有啲跌WATT
2021年我個人BEST BUY都應該係POSE +隻GGG
希望其他廠一齊俾壓力啲大廠啦

5PRO快撚啲嘔返隻雷神王出嚟, 等左好X耐了
真三一真係幾型

但屋企冇位擺
5Pro隻啞鈴百獸都改咗去2月,要睇咗包膠先會知佢哋做合體得唔得呢
呢個時勢, 鐘意嘅就唔好諗
位同時間一樣, 吱一吱點都有嘅
不過貓仔收腳個設計係唔錯, 希望出得好
幾隻勇者係成品定係模型
the合體係成品,不過全膠
睇完OMG TOYS個開箱,決定唔駛買了

隻野得關節有金屬,其他全膠,好鬼膠
d手d窿開得唔準,揸唔到武器
d位d數好唔準,好難裝落去

真係官圖無限好
有冇巴打訂咗港魂 robot魂8號機?
想知幾多號出貨睇下衝唔衝到現
25號出貨
條片好多嘢先入為主同為屌而屌
要睇高質開箱不如睇佢,佢啲玩評一向都冇乜bias
https://youtu.be/Yijaa_uEN-A
關節金屬就夠啦, 而家有邊間廠出到全金屬......

1950 想買全鐵!?
咁講,買過天元既我表示,ccs有能力做得更好,佢收貴左,期望自然高左,但佢今次佢d手揸唔到武器又真係差d,咁佢天元又真係俾到鐵你,比下去咁解姐
之前笨大出過萬幾蚊
咁樣講啦
佢就算衰既含鐵量都打贏日本仔嘅玩具品牌
呢個價錢,日本brand起碼三四千
砌好個新櫃,可以多d位擺下野啦
第一號臨時住客入住

開左隻蘿蔔魂叉鴨髀,條腰鬆晒

伊迪安炮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞