[JTBC/Disney+] 雪降花討論區

1001 回覆
46 Like 16 Dislike
睇左一集 覺得牙秀d戲都唔係咁差姐 正正常常 未到戲屎
想睇劉仁娜
秀秀好靚

希望真係唔係維穩劇
濕鳩警察同報串嗰part真心嬲左
One way ticket 嗰part 睇到好心動...
快啲停播啦
lm
比老母打個part唔差

最尾好sweet
冇字幕真係唔得
但我完全唔明點解丁海寅個角色可以咁仆街
秀秀為佢身陷險境都唔肯同人跳番隻舞
佢個身份咁,費時大家用情大深
雖然最後佢都沉船 u turn 搵返秀
阿秀喺單車問極問題都冇回應嗰度,睇到好心痛
丁海寅個角色好冇禮貌
一開頭唔想連累英路

最尾都係發覺自己沉船
邊個做開主角係呢套做配角?
利:冇睇過太多韓劇
天空城堡既金惠允(女主個大女),係snowdrop超重戲份

好正佢做戲,又再進步左,誇張得黎,唔同既面部表情過渡順暢左更自然,能量發爆發唔再係一發過,可以分開幾段爆,good job
另外佢識節奏上開始識夾下對手,唔會再咁chur,表現自己同時都比對手入戲,以前佢同對手永遠有道自制既牆

雖然仍然走誇張式舞台劇演法,但進步大
惠允
第4集,Jisoo明顯跌walt,新鮮感靚樣過後就開始睇下演技,先唔講其他戲份重既要角,只睇室友,各室友恰如其份,中性打份既有意義氣熱愛社運

公主打扮既驚驚青青有錢女,打扮成熟脾氣火爆受男生歡迎大家姐,全部抓到重點,即角色既靈魂

Jisoo暫時未見到,可能同戲劇訓練/經驗少有關,亦可能天氛唔係演戲度,再觀察多幾集再評論
睇劇照個look好似有啲柒
翻睇仁顯王后算
佢家姐究竟做咗啲咩
仲未出第5集嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞