[JTBC/Disney+] 雪降花討論區

1001 回覆
46 Like 16 Dislike
好好戲,連觀眾都入埋戲
頭兩集ok因未有乜內心戲/靜態戲,幾enjoy睇得,之後卡集數無以為繼,佢未準備好,Jisoo有心發展要去上下堂,練翻d帶本野

又或者,佢選錯左初出道既劇,全部硬實力派演員,一拍埋去以上分別更明顯

除左Jisoo未準備好外,幾滿意套劇
唔識分析 純粹普通觀眾 反而覺得第一二集做到好天真有d唔自然 之後d喊戲,嬲戲好睇d 當然其他演員係好有實力個個都演得好好
另外好鐘意d音樂同畫面 d分鏡做得好好 成件事睇得出係誠意之作
同意,認真,高水準制作
可惜因為d hater 搞到套劇得唔到應該要有嘅正面關注
唔緊要,口味既野唔怕做小眾,最緊要唔好比班友攪到disney+都要停

班友真係麻Q煩,呢d娛樂劇集既野,攪到要請願又要政府關注,咁多重要野唔理,個pk扑緊惠假釋成功,唔去落力嘈下,世越號呢條友同個班底害左幾多人
agree

另,我都相當不滿現任總統濫用假釋權力,個pk唔止世越號處理慢出大事,仲要親信案調查期間采取不合作態度,而家因為身體問題就假釋佢,心寒
睇完第五集 就好想快啲睇第六集
我都覺得最近幾集演得自然d
可能第一集未warm up? 又或者呢幾集有主線劇情帶動入戲d
利申非粉絲 純粹覺得jisoo好靚

其他演員我幾鍾意惠玲
片頭首歌好好聽
唔知佢d roommate係咪都係新人演員呢 有d生面口 覺得雪喜做得幾有喜感
黃翠如嗰d先係腳演技
我比中性打扮果個演員打動到,溫潤既堅強,內斂既義氣,演活左
Ig d硬照好私文
但可以演到惠玲嘅巴辣feel
成日講”anyway”
其實全部女角色性格都好鮮明 包括埋接線生 四眼女班長
呢套戲一d都唔hea係背景踩界左d
但明明呀秀英文就唔係好掂
應該未出姐 人設佢係英文系實有原因嘅 🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞