水晶撚入嚟 (49)新手睇晒置頂先再問

1001 回覆
8 Like 17 Dislike
Crystalline真係垃圾黑店改不了吃屎
不停鳩tag tag完del del完又再tag搞到我呢幾日搵海藍寶既時候不停搵到佢 但佢又無賣海藍寶
真係好撚嬲
好似搵唔到 有冇比錯名
可能想散返以前啲舊貨
賣左兩年都係同一條白水月
然後果批無色紫鋰都好熟口面
比佢曬到甩色啦啲紫鋰
水晶新手想問下呢條好唔好

1.水晶種類:彩髮
2.尺寸:9.x mm
3.價錢:$800
4.實體定網店:both
追哂post
原來咁多黑店是非
禿 又細M
唔好意思,我係新手,呢排都有行下水晶鋪去真係feel下啲水晶。

唔知關唔關自己有玩塔羅牌事,有時候摸到一啲水晶或者攞住啲水晶會覺得少少唔舒服,有啲就會有共鳴咁樣 但係嗰啲水晶未必係我適合嘅類型,例如閃靈鑽會即刻手痹 超7有時有有時冇 黑超7都會少少頭暈。有啲就會完全冇feel。

我本身諗住買超7 極光23 或者黑太陽石。有啲舖頭就建議我唔好一買就超7嗰啲能量高嘅先,叫我買銅髮。但係我個人唔鍾意橙色跟住佢哋問我想有咩功能,其實我係因為我阿媽呢排開始有買水晶我想試吓,功用嘅話其實我係想招桃花咁樣。

因為太多款式嘅水晶真係唔知點選擇,跟住上YouTube睇,有啲人又話有分立願水晶,又其他嘢咁,搞到有啲迷惘,有冇人帶一帶新手唔該晒
姐係好差?
試下月亮 紅紋 紫鋰
能量嘅話真係各有各說妳自己合眼緣又feel到能量就ok
好似琴日定唔知前日去咗一間舖頭,嗰個店主幫我睇咗星盤嗰啲,佢話我應該要帶啡色橙色嗰啲,或者係火嘅水晶,金或者土都得。

真心覺得有啲複雜
有間水晶ig店嘅店主mark價好高
成個直播間啲人多數講負面嘢
同埋個店主會約熟客食飯交收

佢賣啲貨都貴
所以賣幾件後就會係咁傾計

最近佢開咗實體店
唔止呢間
有啲水晶店都係咁
係咪佢收埋咗啲貨未放出嚟咋?
試下dm佢問問
見到無 就算有都好 圖果張根本都唔係 勁影響我搵水晶

最慘就係佢係喺comment果度不停tag/del 咗重覆 每一日都見到
咁又真係差啲
姻緣嘅話紅紋,月亮,粉晶都得,不過想嘅話都可以參考下自己命格適合/唔適合戴咩,例如我就忌火嘅,戴紅紋粉晶就冇咁好
其實我都係新手黎
我有見到有啲係想買,但係呢個好深刻印象又算係。可能我budget低 但係想要靚貨我想要超7,想要通透少少,礦物唔使多,但係有啲舖頭多礦物又貴,通透又貴……..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞