水晶撚入嚟 (49)新手睇晒置頂先再問

1001 回覆
8 Like 17 Dislike
綠髮 綠碧璽髮都得
新手想問下香港有冇呢類型全部賣一嚿嚿晶/石嘅實體同網上舖追過下post 見大家都係討論手串多 上網搵過都搵唔到類似嘅舖頭感謝各位
想知有無人係crystal one jewelry 買過野
行過誠品見到想知質素如何
新手唔太識睇
垃圾,一條石種細珠摩根都3舊水真係弱智先買
想買舒俱萊 有咩舖頭好建議
誠品好似有兩間賣水晶
Crystal one 平價貨又唔靚賣到貴一貴
星野珠寶館 門面佈置得幾靚 款式多又有繞線 擺件 原石 質素好少少但我個人都係覺得偏貴
有冇人有留意vanfan?喺佢ig望咗兩眼見好撚平,質素好唔好架
利申:我有睇頭post
四折都賺唔少
星野果個DIY區撈埋啲乳化玻璃扮蛋白石
係誠品開呢啲鋪都係搵水魚架啦
之前有絲打係尖沙咀誠品間星野俾人昆左佢買左粒5舊幾水嘅豬肉紅紋吊嘴
新手想入手一條月亮石,想問下值唔值得🙏🏻

1. 水晶種類:印度月亮石
2. 尺寸:7.6mm
3. 價錢:380
4. 實體定網:網

星野係水魚價垃圾貨。完

一開始乜都唔識
第一條水晶就係豬肉質素嘅紅紋
一條手串收近4k
呢個質素就算香港本地水晶店都係賣三位數字
諗返起都覺得自己嗰陣低能冇藥醫
仲有一次佢同我講粒珠仔係車渠鍍咗金色面
但係甩咗色之後裏面係粒膠珠
呢啲應該報海關喇,違反商品說明條例喎
我唔記得佢有冇牌B&W寫住係車渠
但係個遮遮口頭上真係咁同我講
係水晶界呢啲間唔中會遇到嫁啦
純粹冇諗過喺誠品裏面嘅舖頭係咁

其實我估間嘢根本就係大陸公司
有一次見佢Facebook post下面有寫唔同分店嘅地址電話WhatsApp嗰啲
佢電話嗰個位唔係寫住「電話」兩個字
而係拼音 dian hua (唔識串囉sor)
有埋聲調嫁頂佢

其實買得水晶都明知係大陸貨/大陸打磨㗎啦
但係唔好扮自己係日本丫嘛
有冇多啲圖 呢張唔係點睇得出
佢間鋪好奇怪

成間鋪都唔比人影相

佢哋有個DIY繞線課程 分好多種
好似最平$6xx繞兩粒細石
點為之大中細嘅石 佢話好難講 要到時問導師先知
我問可唔可以影相 佢話唔得 我心諗邊記得咁多價錢

咁我問佢有冇時間表 逢星期幾上堂 佢話無定時間
可以隨時嚟上堂/去like fb page問導師 另外有diy串手串課程 都係無價錢睇 要到時上堂問導師

跟住比咗個qr code 我scan
入到去唔係page嚟 係一個女人既ac 要add佢做fd
我問佢點解唔係fb page嚟嘅 佢話:係呀 你等佢接受你邀請就得 到依家都未accept
啱先去西九行睇水晶
好似唔知5樓定6樓有間水晶鋪兩個店員好on9
賣水晶賣到好似開棟篤笑咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞