躁鬱症躁期緊 好想搵人傾計 你問我考慮答

460 回覆
49 Like 13 Dislike
tg: hugo1991

揾我打個炮 麥病都冇
嚴重到影響生活就求醫啦
病向淺中醫
我全家都好幸福 唔洗性交轉運喎
打之前要睇下貨先 upload 你條撚張相上黎望下
就係有啲想引佢再癲啲 逼佢出手跟住報狗拉鳩佢
不過呢場大細實在好難權衡
答第三次呢個問題 我無丁丁
唉sorry睇錯
無留意樓上id
我都覺
如果佢白卡嘅會唔會比狗咬都無事?
同埋一陣佢真係黎打你一獲都大獲
我覺得 我最後都係會去做 因為我真係好想佢死
佢係超級易嬲㗎,朋友間傾計只要少少唔同意/唔認同佢的唸法,佢就會撻著晒。

佢自己一個人,冇屋企人,冇伴侶,冇固定工作,曾經同過另一個朋友講話覺得生存都冇意義,死左都ok。另一個朋友話最近見過佢,覺得佢眼神游離,好似唔記得之前同佢講的野。同埋平時朋友聚會,佢易嬲到有奇怪的感覺….
咁你自己注意安全呀
聽落你ex都有d危險
易嬲呢個病/本身性格都有機會嘅
但聽你形容佢精神都唔多健康
好似精神恍惚又無咩感情寄託
有無人同到佢傾心事?
佢好硬頸,問佢佢又唔會講自己有咩唔妥,再probe 落去問,又驚佢會嬲左,所以唔知點開口….
真係好難 樣樣都嬲好難同佢溝通姐
我覺得最首要係要佢意識到自己需要人幫 想去改變
直d講 淨係你地單方面擔心佢都無咩用
好啦,多謝你!似乎都係要等佢自己
以前有個女朋友燥鬱,情緒高脹既時候可以好瘋狂
我唔知自己係咪
開心既時候可以好亢奮
唔開心果陣成日諗自己死咗去好似仲無咁煩
成日好多野覺得自己做唔好 唔夠好
覺得自己好廢
有時好小事就會好燥
身邊啲人都話我好燥底
唔洗客氣
希望你朋友早日求醫早日好返
bipolar1應該會極端d
我bipolar2未至於好失控
咁你覺得有無好影響你生活吖?
到影響生活嘅程度就比較需要正視
情緒大上大落又唔可以同躁鬱畫上等號嘅
唔一定
但去到病態 影響到生活就要正視
對所有野無哂興趣
唔想呢樣唔想果樣
覺得做呢啲野哂時間
但又想搵啲野做
然後又去翻step 1
咁算唔算
就咁聽我答唔到你喎
你呢種低潮期會持續幾耐?
bipolar 唔會一日內就manic 變depressed, 佢係一個曲線圖咁,2個phase之間有過渡期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞