躁鬱症躁期緊 好想搵人傾計 你問我考慮答

460 回覆
49 Like 13 Dislike
意志? 早就無啦。
食完個人空白一片
我細個讀小一 5/6歲,我第一次英文測驗 100滿分,我攞 46分。我佢嬲撚咗幾日。返到屋企佢又打又鬧。

第二日我起身嗰時,佢坐咗喺我隔離摑醒我,叫我唔好讀書。佢唔肯車我返學。嗰日我坐啊媽車返學。

有幾次仲打到我失禁。佢見到我失禁,打得仲金。
我又好彩d 通常都仲有感情嘅
只係某d時期好似空白咗 喊都喊唔出
你果邊係咪未有減藥/停藥嘅機會?
不過過咗去就算啦,唉。
點分係bipolar定depression

睇醫生大家大約幾多錢
睇左醫生話係未
咁你依家同屋企人關係點?
辛苦你了 呢d真係童年陰影黎
你問我?
睇咗一年 食緊藥了
以前我對佢又愛又恨。

嗰時我知道佢童年環境唔好,所以成日體諒佢。

但中一開始我越來越憎佢。

不過而家呢刻我淨係想愛佢。我好多年都冇攬過佢。
你放得低過去 原諒到佢都好難得
有機會攬下啦
細個 5-7 歲左右,有次佢除左我條褲,我下身赤裸。困咗我喺大門出面,唔比我返入去。我喊到啲鄰居出嚟望。

中一/二嗰時佢有幾次用門夾我手指,夾我腳指。

曾經我老豆有個好好嘅女朋友,真香港人,喺 Body Shop 返工。我以前幾鍾意佢,覺得佢對我同老豆都好好。我哋被人追數嗰時佢借地方比我哋住。但我老豆嗰時唔識珍惜,嫌人哋肥。借啲咦飲醉酒跟住同佢嘈,飛咗佢。我嗰時其實好傷心。因為我真係鍾意呢個姐姐。同埋我知老豆好難先會再搵到個對佢好又唔貪錢嘅女仔。

我其實忍咗好多好多年。我由細到大都寧願自己一無所有。我寧願做成世窮人,但有對正常嘅父母。我嘅成長環境係冇時冇刻都好唔穩定。

我已經放低咗,真係放低咗。淨係想同大家分享。

而家我愛我老豆。我淨係想佢開心。
祝你地繼續keep到呢種好關係
創造多d美好回憶 蓋過之前d不愉快經歷
多謝。我都希望。🙂
未有,短期都不會有。
係呀,d葯食到成個人慢晒。
做乜事都(入唔到局)咁

其實想講呢,身邊d人成日叫我睇開d。
呢句說話對一個情緒病人黎講,
難聽過屌你老母。

控制到我就唔會有病啦。
正能量人:睇開d 加油 唔好鑽牛角尖 正面d啦 唔好咁負面
情緒病人:
唉,每次聽都好sad
I know that feel bro
保重呀你依家食緊咩藥?
Btw 我係講緊趙學民醫生。真心冇乜料就唔好學人開診所啦傻鳩。成碌柒咁。

大家真係唔好睇佢。會浪費好多好多時間。

張力智醫生幾好,收費又合理。
呢個無聽過
佢係真係冇乜同理心。份人有些少不思進取。

我其實覺得如果你做醫生都咁不思進取嘅話,謀程度上同呃錢冇分別。你諗吓,你嘥我時間曬人哋錢。咁我不如過大海賭返兩手算啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞