iPhone 13 / mini / Pro / Pro Max討論區 (11)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
有無師兄知道如果online買機揀埋trade-in,可唔可以揀落門市拎然後即場用埋gift card value
定係gift card 要留返下次先用得
咩呀.. 直接退落卡㗎嘛
原來係咁
咁我落單訂機
想問如果部機跌爛唔背玻璃,
Apple仲會唔會Trade In收?
唔收
今朝一瞓醒發現部電話無啦啦冇咗10%電,仲以為舊電開始虧,點知一睇應該係渣打App搞鬼

12 hours background activity 做乜鳩?我習慣瞓覺開飛行模式,都上唔到網,個App搞乜?

有冇人有同樣問題?而家我唯有閂咗渣打App個background refresh 先

有冇人部機 有時會開個app
之後會黑mon 中間有個圈圈
然後彈去lock screen?

同埋開相機好似要load 1-2秒 先ready

開相機係同埋有啲app會卡左係度兼無聲

我係咁 之後彈去lock screen
唔知係未ios 太新啲app 唔支援
可能係 我都係間中先係咁
鏡頭D邊位積塵 點清
Apple 啲皮套不嬲高質
夠錢買就買
而家上網訂13 pro max要等幾耐先出貨
其實換錢先幾百
使乜左諗右諗點樣錫住嚟用
消耗品,唔用都會老化。放心盡情用啦
想問下iPhone X 如果觸控有問題整要幾錢?
買Apple Care + 最好
Apple 原廠出嘅皮套係一定高質,但係你要考慮到清潔嗰啲,唔可以成日用酒精抹佢,皮會爛
上面都有巴打講過,唔好成日用咁高 watt 數嘅差電器去差佢。唔係趕時間嘅就用 5W 等佢慢慢差,寫包單電池壽命一定會比用高 watt 數叉電器長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞