iPhone 13 / mini / Pro / Pro Max討論區 (11)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
又有bugs
原來 AppleCare 係買嗰日加兩年保養
第60日買就多60日保養
同部機一齊買咪好ON9
咁又唔係嘅,你要確保你嗰60日內唔好壞
我想問Apple 個120hz係咪同60hz效果差好遠,係既話等14會好d
我覺得有明顯感覺分別,利申13 pro max
原本想為大電換13,但諗諗下冇120hz又唔係好抵,pro對我又太貴
差好遠的14有新設計 如果你呢家部機夠用 咪等14
有冇人個機頂speaker (聽電話果個)突然間變得細聲仲要勁拆音 13pro

已經cold boot過都係咁
12pro > S21 > 尋日換13mini
都係細機好揸手
想問下如果用esim會唔會好食電?
啱呀,120hz我覺得係必須,建議你等14可能會下放都唔奇而且13唔買pro max都唔算核電姐
點解你覺得普通sim會慳電?
張sim 識發電?
最近換左部13 打機有時畫面太多特效,會閃一下好似雪花咁嘅野,。好似以前啲電視收唔到信號咁

係咪要部手機粒GPu出左事
啱 一係13pm 一係等14 唔好半桶水
覺得mini點 同s21比?
Mini幾好呀,有返以前用戴左套既iphone8手感。
應該唔可以咁同s21比,始終定位唔同。但真係要講既話就係iphone個相機真係好用過s21,特別係影文字同auto focus
話晒係12pro個2粒cam一定好既
但mini日常使用會唔會覺得慢左 始終冇120hz
但佢個size真心好正 係佢先carry 到午餐肉 好想換 但覺得換完又好似downgrade個mon咁 仲有電量問題
睇慣120hz落返60hz點都有啲唔慣,但慢慢就會慣返
細機問題係粒電姐,最多用少啲同powerbank跟身。問題未算好嚴重
要咁就法就... 佢sot so far有幾多個鐘
我見好多評測網講既野都好大分別下
影相Set3秒倒數就會十連拍
無得取消?
有冇ching 部pro max 會隔一兩日就黑Mon有個圓圈喺到轉之後彈返去lock screen
去過兩次Apple Store 一次就幫我reset all setting唔work
琴日就叫我返去reset部機再restore返 跟住依家整完都仲係咁樣
堅持要換機啦
買左幾耐
舊年11月左右
咁就難d
以為你買左幾日
點解有時down文件開黎睇
會叫我用支付寶開啟,但又唔係真係喺支付寶開啟到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞