啟德討論區 啱啱入行兩個月 你問我答

975 回覆
21 Like 54 Dislike
我覺得有關但唔係唯一因素,同一座山天鑄都可以值錢大陸人Like,隔離都係公屋

又或者帝峰皇殿都係另一個例子
天鑄如果唔係貼住愛民一定再貴好多,又地鐵上蓋又新地又何文田
有件一房330呎 獨家緊 有鎖匙
叫價8.3m 極高層向東
今期最筍係呢間 有無巴打有興趣
龍譽/Oasis?
天寰 但個積係靚的
譽港灣其實好好住 高層景觀開揚 樓下mikiki 仲有個巴士站
行過條橋又可以搭返啟德站
用呢個尺價可以食埋啟德黎緊幾個商場發展
自住係一流
有無最新價錢可以呢到Share?
有小朋友係咪prefer 啟德個邊好啲?
呎價差1-3千
校網唔同 譽港灣係黃大仙43校網
啟德係何文田34校網
所以小朋友會啟德好啲
凱滙 四件新甩貨單位

3-18J 500'
2房(開廚) $11,901,600

5-36A 962'
3房1套+工人套+儲物房 $21,191,400

5-43H 722'
3房 $17,701,000

5-6K 468'
1房 $10,225,900
睇落 962 果隻性價比最好
722 果隻係一廁?
都市傳說:譽港灣樓下係美沙哃,好多針筒(但自己成日行又未見過)
同埋大單位對啟德方向係好嘈,睇過樓頂得順先好考慮。
過一條馬路啦,健康院嗰邊。以前嗰條天橋底好「旺」,而家都算少咗。
望太子道東嗰邊一定嘈過獅子山嗰邊。
而家係越秀果個位都仲有D,尤其麥當勞出面,不過亦因爲咁樣譽港個保安做得特別好
向太子道單位堅嘈,買之前真係要諗清楚
同埋普遍單位個Size都大過啟德,所以其實就算尺價平過啟德,Lump Sum 都差唔遠,有少少加多少少直接買啟德既感覺
越秀廣場點睇?
越秀入口,麥當勞隔離就係Exactly 道友集中地,接受到就得
其他一切正常
722係三房梗廚一廚
好少行果邊
如果買就買望另一邊好啲
反正嗰度都唔會望到海,我寧願靜啲
有日睇星河個aa都係咁講
我自己覺得無咩嘢,反正啟德開咗直接喺Mikiki過橋已經過到去,直頭唔落地面
24/1/2021(一)
The Henley III 暫成交:1

3B32B 540’ $18,060,400 @33445

Henley近排開始清貴價野
譽港灣其實係幾正
不過校網係concern
同埋無得同人講係住啟德
If this (話俾人聽住邊區) is important to you… I’d suggest 麥當勞道雨時大廈,三四百呎單位同啟德同價,話俾人聽住麥當勞道點都 chill 過啟德掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞