啟德討論區 啱啱入行兩個月 你問我答

975 回覆
21 Like 54 Dislike
二手 兩房1100有無選擇?
二手兩房最平啱啱好1100 不過都係天寰
多100好有好多選擇
lm
維港一號一房7xx
係咪都屌唔過
收租嘅話
C hing點樣睇政府話起嗰條單車徑?
一時又話唔會連接啟德站
又話唔會起單車泊位?
其實以第一個跑道區樓盤黎講係屌得過
當當初啟德區啟德1號咁
水位最多 賺得嘅都係最多
隔離嘅盤既價越來越高嘅時候 會拉升埋
只不過交通真係好唔方便
政府講既野 一日未起地基一日都當佢鳩噏臭四
正如當初隔離塊空話起過渡房屋一樣
10樓下果d好似係會俾對面樓頂住 對上果d先見到多d啟德河
巴打指望內海果邊?
請問樓主係邊間做?
會自爆
我想問下,我之前入飛抽新盤有個小事件。
上次抽新樓,我响中x搵咗個agent幫我入飛,但去到入飛時發覺現,原來入飛個agent名係我agent個老細。我之後問番我個agent點解用佢老細名入,佢只係話「無辦法,公司的安排」
請問知唔知咩情況下會咁做?
收租其實唔應該買啟德,多新樓嘅地方租務一定差

買啟德就係要博升值,啟德城就博佢商場起好帶動人流;跑道就博佢變成全豪宅區

維港1號第一浸均價兩萬頭係超抵,個個無睇規劃就以為跑道得一條路駁出九龍灣,但其實有另一條路起緊駁去啟德城,已規劃咗好多巴士線,市區全新豪宅區,有商場有海濱,即使無鐵都值依個價。不過最新張價單均價加到去兩萬中,水位少咗,有啲食之無味棄之可惜,我個人建議等埋下年新世界個跑道盤先,可能第一張價單又會有荀價
可能原先個agent未有牌 要搵經理幫手
但都唔會影響程序
師兄你覺得發展好哂後,啟德城均價可以上到幾多?我覺得兩萬尾都已經盡,始終成區都係中產格(跑道另計),好難突破三萬大關
應該有牌喎,原先個agent卡片上有牌照號碼E-41xxxx。
巴打講得啱
隔離收樓嘉峯匯同尚津溋放租多到傻
啲人都係等呢兩三年升值多
啲租盤又要慢慢消化
單車徑今年年頭最新規劃係plan好由啟德車站廣場,經體育館同跑道,穿去郵輪碼頭再駁條橋去觀塘海濱

邊個話唔連去啟德站?
宜家買啟德一定投資者為主,自住仲係好唔方便,所以租盤一定多,過多幾年配套成熟哂先會由自住客接手,到時投資者就賺差價離場
三房已經破左三萬 隔離尚津溋一手都顛
雖然三房呎價點都貴啲
但依家二手一房兩房都兩萬五呎
我覺得破三萬只係時間問題
係唔係Send身份証入飛?
二手三房應該仲係兩萬中,係比一手貨尾扯高
新鴻基樓盤有無消息開賣
啟德多唔多大陸人買黎炒/住?
唔係呀,親身去售樓廠入飛㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞