巴士阿婆落唔到車與司機理論

208 回覆
6 Like 88 Dislike
咁個巴士佬開番俾人咪算囉
點止中間隊尾 有啲站係無瓦遮頭
有班撚屌垃圾見架巴士唔埋站 就衝鳩埋去
佢班老母個臭化閪
排隊個班就成班傻閪係度 規矩就守左 曬就佢地曬 車又上得遲

巴士佬有啲埋站開 有啲唔埋站開 開完又當完成左上落客 明明紅燈前面有車頂住 個巴士其實仲係個站位
有班人以為佢仲係站 埋去叫佢
死老母咁門又唔撚開 頭特登望另一邊
屌佢個老母啦
落客在先, 上客在後, 即係係個站外到落客啦
有幾垃圾既人先會搵個阿婆黎恰
成班傻閪都唔撚現實
有啲站俾死車霸咗埋唔到係咪又話未埋正唔好上落客呀
Hi 咁夜仲開工
話未埋正唔好上落客嗰啲柒頭
返工放工急屎急尿遇到大塞車唔好問司機可唔可以落車先呀
問親就正狗閪嚟嘅

同埋話咩坐上層唔知開咗門俾人落車嗰啲就收皮啦
架車已經停定哂喺度你要落車唔早啲行定落去係你嘅問題
唔撚坐到最後一秒就好似蝕撚底咗咁
食柒啦

成班細路仔實際啲啦
其實巴士佬就擺明玩嘢
自己提早俾客落,再褪前對正站上客,阿婆話要落又唔俾佢落
有啲會熄咗個mon唔俾你睇
近年巴士佬係咁賤格
見人好近追車都即刻關門抽頭走
好過油麻地公主多多聲阿婆
//其實應該要執正埋正站上落客,幾年前巴士佬按章工作埋正站反而車程快左,冇巴士喺中線打尖入站上落//
話婆婆果啲真係未見過廢老打橫黎
柒左好樣衰架
人地好聲好氣 又老人家
就算9數la
運輸署都有投訴表格
bc狗無乜學識,通常最多得高中程度學歷(我都係!唔使借啲倚抽水!),又唔係有啲咩專業技術,最多咪得個可以揸幾類車嘅車牌加個急救牌……,30幾40歲人又冇乜見識,睇下啲濕鳩免費報紙上吓雅虎網睇嘢睇新聞以為就睇通天下事,成日就將八、九十年代港產片橋段睇到上撚哂腦成日覺得其他人歧視佢哋、睇低佢哋、睇唔起佢哋,心理上覺得啲客絕大部份都係閶客、衰人,郁少少就屌人哋「有乜咁撚巴閉吔香港人!咁巴閉就咪撚搭巴士吖!」咁樣,但又唔檢討自己嘅思想、行為、舉止同操守!成日發夢自己將來有朝一日會點點點出人頭地但閒時話題就大部份離不開賭、嫖同玩。
當然亦有唔少巴士司機很敬業樂業,值得尊重!但亦希望其他嘅可否為人為己自己反思吓!你估一般乘客真係咁多閒情逸致同你烚氣咩……?!
司機錯 埋站上落客係必須 偷雞上落客 就算前幾步有個客唔撚上 係站等揮手 都必須車前再黎過 投訴必輸
成撚日㩒鐘都唔撚停架啦 成架紅van咁
司機錯
其實我想知呢d投訴有冇用?
最後都係覆你會提醒司機注意下
九巴內部點處理就唔知
屌 未埋站就開門比人上車真心燥
都cls 擺明縱容班仆街打尖
又唔知佢幾時係偷雞 幾時揸正
上個車都要捉心理
返咁耐工都無人講野
有人同你講得就一定係屌你
真實說法司機佬份工的確低賤過狗
巴士佬係司機佬中最可憐嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞