巴士阿婆落唔到車與司機理論

208 回覆
6 Like 88 Dislike
睇個呀婆趕唔趕時間 有時俾d包容 都識講車停左 只係無開門俾佢落 咪大聲d講 聖人都有失手
我排緊隊等前面個站 上/落客個陣
大把師兄老撚咁後就開後門放人
個問題係落客位係鐵欄黎 我自己就從來唔會啦
起碼禁下燈先。
上面啲留言絕大部分屌個巴士佬喎,你隻眼定個腦有問題?
狗巴成日都係咁,上次慶到我第1次做投訴撚

感謝 閣下透過「顧客意見表格」反映x線車長服務。

就 閣下反映於今年xx月xx日上午x時x分乘搭x線巴士欲在x站分站落車,車長服務表現問題。我們已提醒有關車長須留意乘客上落的情況,耐心等候及確定乘客上落完畢方可關門駛離車站;倘有未落車的乘客提出要求,在安全的情況下再開門落客;時刻保持友善態度與乘客溝通。

就xx月xx日 閣下不愉快的旅程經驗,我們謹此致歉。

九龍巴士(一九三三)有限公司

傳訊及公共事務部(顧客服務)
條片就咁睇就似阿婆岩
啲白卡巴士狗唔撚化
自己偷雞就得
人地唔聽佢支笛就唔得
你都on9,我覺得我既收益係好過早啲落車唔撚得?
仲有你未轉移話題,而家問題係點解埋站唔比我落啊
多謝清你覆佢條on9
就咁睇係阿婆啱喎
語氣都好好
未埋站落客叫乜撚野完成?你老母巴士黎架,你當你係的士?
的士狗又走稅又唔找足錢 唔係話有抵讚嘅呀?
佢地落關我撚事啊?我理撚得佢地係邊落,我係要等埋站先落唔撚得?咁多人跳樓死唔撚見你跳?你無主見架?你無思想架?你唔知自己想點架?人地做就要跟架喇?
答喇on9仔
成口一滴滴
仲有未撚埋站落客叫乜撚野完成啊?答未啊on9仔
你弱智唔撚知咩係站?一個啊婆有唔識變通,有固有思想覺得嗰個位先可以落車有咩問題?

以後以你老母咩,我點做關你撚事on9仔,而加講緊呢單野啊7頭,成撚日轉移話題,收皮喇on9仔
未到就係未到架喇on9,幾步幾步,幾你老母,即係未撚到喇
都係嗰句,咁撚free 唔好揸巴士喇,渣的士喇,未無站比你埋囉,你做得呢份工就唔該做返你要做既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞