巴士阿婆落唔到車與司機理論

208 回覆
6 Like 88 Dislike
如果係咁個司機都幾仆街
巴士狗錯la. 特別好多時樓上真係唔知你巳經落左客 仲on居居 等你到正站。 你話睇燈。你估老人同細路咁醒咩。 撗掂你去正站上客。你正站就開埋門俾人落la. 仲要人地問
埋正站落車
無問題喎
你又識埋正站先開門放人上車
自從馬會果次之後
d巴士司機愈黎愈囂張
馬場果單全車攬炒
普遍兒登仔:巴士佬冇錯

一定係d廢老錯
最憎d閪佬未撚埋晒站就快門,屌你老母呀巴士狗!
香港啲司機好多平時正正常常,一揸車變咗第二個人咁,閪到仆街
如果佢站之前開咗落車門就已經取消咗個鐘
嗰次真係好好笑,諗住按章工作抗議
點知反而仲順利咗
之後不了了之
佢提早左開門放人,呀婆唔肯定先唔敢落,
到前面埋站點知佢唔開門比佢落
似係個司機仆街wo
個個好似後生反應咁快咩,你睇呀婆講野就知啦
巴士佬係咁仆街架啦, 冇事冇幹路中心上落客, 未到站上落客, 提早閂門催人落車, 有d仲要插假名牌驚人投訴
香港人精神呀
連登就係要有你呢啲癲佬
希望你老咗之後唔駛搭巴士
如果唔係反應慢少少 頭腦唔夠靈活變通
落唔到巴士仲要俾人串真係好陰公
未停定點出
司機講野都好串
未埋到站個司機開門落客, 個阿婆唔肯定冇落,
埋到正站個司機開門上客, 唔開門俾阿婆落,
阿婆當時未反應到, 到佢開左車, 阿婆再問司機,司機要佢下個站落,
就出左呢段片

似係司機玩野, 我未到站俾你落就唔落, 係要到正站先落,
係唔俾你落呀, 下個站啦, 吹呀
而家名牌得個姓 x車長
有d連個姓都係假
未話咗唔知係唔係你埋站比人落
我點知你巴士佬未正式埋站就落哂人,我跟足規矩等正式埋站先落,就唔比我落但又比人上
你臨到比我走就要走?我係跟足正式埋站先落有乜問題?班巴士佬見住人地跑到到唔等埋,呢d離站唔比上就跟足?落車埋站落車就唔跟足?食屎喇
其實開個門好閒姐點解要搞咁多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞