債務重組 你問我答

480 回覆
27 Like 8 Dislike
巴 想問下
idrp 恆生做易唔易 total40個左右 30k收入
老恒係咁多間黎講門檻最高
但你債項係人工既13倍左右 未必做比你
因為銀行會覺得你仍然有能力還
巴可以tg 傾?
爸打
我差total 1,087,000
中銀 還剩330,000 供左兩年幾
Citi 卡數 210,000
Ua 循環貸款 50,000
邦民 循環貸款 30,000
X-wallet. 67,000
Welend 400,000 新造先供左 1/48

我月入48,000 資助機構做 穩定出糧
約左三姓律師行幫手做drp
係咪新造條數一定無可能?
有冇可能中銀一筆過食晒啲數再慢慢供?
想問之前做銀行債務重組

2間銀行,一直有準時還,接近一年多

但最近失業,如果打去再攤還,佢得唔得呢?
有間叫hkdrs 香港債務重組服務中心, 好唔好? 想搵佢
三姓律師已經叫好牙力啦,中銀應該未必會幫你食條數,Weland本身已經麻L煩,仲要新借,你唔使諗
正正經揾間好律師樓,或者自己逐間打去,如果有獅子就問佢肯唔肯幫你做idro好過

唔好咁傻仔俾大筆手續費呢啲吸血中介
新做 多數唔得
三姓都係收齊文件幫你交表 佢地其實無牙力
先問citibank 做唔做idrp
接近1球 支銀未必食到條數
idrp or drp?
行家?
巴絲們 因為比較繁忙 可能比較遲覆
希望巴絲積極面對 負面睇法對債項無幫助 亦傷身
Drp呀
多數得 或者係暫停供款住
拆唔掂weland數,一定唔會有銀行做idrp,連drp都死九成
因為我一直做Freelance

收入黎自客人直接過數,所以戶口成日會有來歷不明嘅錢

之前同職員講話想停一停供款,佢話一定要睇bank Statement

但如果俾佢睇,又唔知點解釋比佢聽
要寫 self - explanatory
當然freelance 係會困難左
因為無 regular 收入
銀行偽係任何時候都可以call
但正常還錢唔會搞個客
行家
打俾佢哋啲態度超閪
發鈔果幾間 除左渣仔都好服務
係咪中型班 恒仔都客氣
400K 你不如認真借五年, 60 期還撚左佢又一條好漢
當你每月平息0.5%, 60 期都係月供8667
佢話停一個月,但下個月還款要加埋上個月果期還

心諗咁有咩分別,都係失業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞