債務重組 你問我答

480 回覆
27 Like 8 Dislike
暫時唔tg 傾
負債比率100%,信用卡還minpay所以i
大貓得50k數都可以申請?
收到唯有還住小小先
講漏咗全部都係Loan + 信用卡分期
100%係咪指每月用所有人工還
i grade 銀行唔會借
財仔就得
其實只有搵多d 錢
15k 差30個好難處理
債組都難
100%指 tu表示已借盡可以盡既金額
大貓得50k數 (total outstanding 450k) ,仲可唔可以同佢申請債務重組?佢大唔大機會批?
可以試下申請 有個案係係批到 當然係睇埋職業 屋企情況
因為我做finance工作(非銀行),做債務重組會對往後tu 同工作有咩影響?
月入22k 差 300k債組成功機會高唔高
跟銀行條例
日後入銀行工要申報自己做緊重組
財務 就唔需要
22k 唔算難
但你既收入係咪穩定
想問下 差銀行 一線機構同X Wallet 錢
還到頭兩間但第三間3月頭到期 我要3月尾先可能搞得掂 可以點 驚佢打黎公司/ 搞到屋企人
穩定
主動打上去
交住利息
可以試試
Thank you
最近做完drp
中銀 $73xx x 60 APR 12.4%
花旗 $47xx x 60 APR 12.4%
UA $18xx x 48 APR 21.x%
邦民 $870 x 60 APR 8.7 %
TU咩Grade做銀行按揭會最低息?
巴打有興趣想知你點做,我情況同你好似,都有welend數欠一百個,可唔可以留tg?
搵三姓律師行做
佢會問晒你收入 開支 打算還幾耐 理想息口幾多 佢會幫你做份proposal再send 比可以做drp 既債主
前提係放債人要on list
所以welend d 財仔係做唔到
同埋可能我收入都有番咁上下 銀行都唔信我會還唔起 所以都做唔到理想息口同期數

其實學巴打話齋 你有信心整到個proposal 可以唔洗托人做 不過花時間同埋要知唔同機構邊個部門負責同email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞