債務重組 你問我答

480 回覆
27 Like 8 Dislike
23萬揾銀行重組啦,花旗個息應該最好。

23萬月供6k內, 4年供月啦
但我tu極差 都做到 ?基本差到我問幫人借 佢都唔借
破左一了百了。4年win
27k收入又供到保理由唔借咖喎。。。

你有無欠交?!定喺幫人唔使交文件嗰D小額貸款?
我之前欠交過星展一個月 卡數+貸款 諗住找左幫人先 特登拖佢 最尾佢打電話追先交返。。
試下 X Wallet 清左D卡數先啦,息就係貴咖喇,但都好過卡數min pay D息

卡數min pay係無底深潭
辛苦師兄
暫時唔tg 了
請見諒
C 仔 收到風CUT COST 唔做IDRP
同埋C 仔門檻係咁多間最高
白紙 我地叫 白板仔
反而白板仔 由於睇唔到以往既記錄
反而難再借
我只可以講 有嚴重拖欠一定 i grade
正常人平均咩grade TU 都唔會答
師兄你覺得點做好 照還住先定做重組 我係銀行b已經做左次結餘轉户
如果想再借
你完左債組 現時張卡又還得靚仔
其實OK
TU 睇唔到RATE
但其實BREAK 得番條數出黎
如果有大貓 / 恒生/ 大新 / citi
可以先聯絡其中一間
恒生/citibank最難申請
你個情況盡早做idrp
我冇差呢幾間銀行錢 差星展同大眾財仔🥲
卡數大貓就有 算唔算係?
dbs 做過結餘唔會再傾
大眾都唔會
只有iva 有得諗
iva 有幾間成日會計師樓做開 可以考慮下
但我所知起碼幾萬蚊手續費
但我唔介紹啦

搵大貓
小心唔好同一時間問幾間,TU會跌Grade, 你一申請銀行已經會問TU拎Report, 會睇到你咩grade
師兄無錯
之前自己申請個一次TU Report睇,我無爭卡數,無欠交,但都係得C....擔心買樓做按揭會拎唔到好息率
師兄 你直接拎report 睇唔關事
但不斷申請 貸款就會有APPLICATION 睇
C grade 師兄實上到會 除非你踩中AML, 層樓賣方價錢有問題. etc
AA grade 我做咁耐見過一次
大有錢佬住半山
所以唔洗太擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞