係咪因為我太差 所以佢要搵第二個

450 回覆
35 Like 229 Dislike
Well said, bro.
樓主係識錯人,但唔代表佢唔係計較緊佢既付出
得唔到相應既回報,嬲怒都好正常
但對方點樣做都唔輪到佢做幾多嘢嚟改變
如果單純以個人付出多唔多嚟計,咁如果有個人比樓主付出更多,個男仔係咪應該一下子就飛左樓主?
要樓主自己釋懷,同埋學識到底何謂愛與委身
dklm 唔愛就唔愛啦 懶係深情咁講咩容許我愛你
唔愛你就唔愛你,有時未必關你事,純粹係厭咗都未定
唔係你付出多啲就一定贏過新歡架…

唔好否定自己嘅價值
男人唔壞,女人唔愛
其實係。

真係唔啱
點解要cut
都係個句。唔啱冇得迫
分完手成隻癲雞咁
平時條仔一定忍左好耐
食完條女話佢比 完。
唔係你太差 對方真係仆街!
天幫你將舊垃圾比下一個傻西☺️❤️
我諗喱樣係最直接表達付出左幾多既實在例子
個d咩每夜陪佢/時間比晒佢呀/為佢飛機左幾多人之類咁虛無 講出黎都無人明 因為唔夠實體化個付出 唔好怪佢 真心有為另一半付出大於對方時 而對方未必欣賞 的確會有咁既不滿
佢個段野前後好矛盾
回佢:祝你地狗男女幸福 年年再換新對象保鮮
到底係..被check唔值得信任先check到野
定check到野 話返人轉頭唔信任

誰人有錯?
多謝大家叫我move on
我會努力的

本身每晚都自責緊怪緊自己
屌完佢上天花板之後 我唔會再怪自己了

話我計較 淨係掛住錢嗰啲
分咗手 我唔講金 唔通我講心咩
我問返佢攞錢又點話

Po上連登就預咗一定會有人話我抵死
我係癲雞又如何
我會繼續過得好好
不如咁講我覺得要喺關係上面講:對人好去令對方愛自己會比較岩

正正因為佢哋係男女朋友關係就會期望互相付出
並唔係一個冇任何關係或者陌生人對佢好個種計較
如果本身有男女朋友關係 而有人對男勁好 而非咗樓主梗係男主仆街
前面有人話呢D真係金融黑洞黎
講真佢唔問你借過錢算係執返身彩,
睇你打D野, 佢問你借十萬八萬你都會借。

當然呢個世界好多女鐘意姑爺仔, 做雞都養佢地,
無得講
話說最新消息

我27號分手 佢哋係27號識嘅 30號一齊
女方非常恨仔 唯我呢個仆街前男友不可
覺得自己唔會俾佢做出對唔住自己嘅事

希望大家同我一齊祝福佢哋
前男友回覆

:主要原因係我屋企人唔鍾意你呀,我可以點呀,成日話我去你嗰度,成日都遲返屋企,成日比屋企人咁鬧煩呀,我已經俾我屋企人話到開始對你冇晒感覺,既然冇感覺咁繼續都冇如果做喺埋一齊嘅話只會冷淡你,不如我放你走好過啦。

:你知唔知佢哋令我諗到好遠呀 我諗到如果到時我同你結婚嘅話 佢哋唔鍾意你可以鬧你 我唔想你咁辛苦啊

我問佢點解唔同我講
:我同你溝通之前我都要同我屋企人溝通,我連屋企人都講唔掂我點同你講啊

:我知你已經好好為我付出好多,我決定講出嗰兩隻字你知唔知我背後我都諗咗好耐 我究竟要唔要同你講定不如不辭而別

:我都係受到屋企人壓力逼到咁㗎咋
起碼精算啦
分左手攞返錢呢下真係好撚勁

睇完你呢段野你跟本唔止係癲, 你直頭係喪
佢對你都幾好丫, 借屋企人過橋, 比哂落台階你好聚好散.

無直接話你小器, 度縮, 算爆, 老土. 至於樣衰同肥果d外表野完全無提過. 算係咁上下
女阿⋯⋯(睇你講野應該都唔大得去邊)
感情係唔應該咁計數架
你每樣計住你比左幾多佢又比過幾多其實冇意思
唔通你買左層樓比佢 佢又唔可以同你分手咩
感情世界唔係邊個付出多啲就可以換黎對方既忠誠(不論係金錢定感情)
佢要咁樣無縫接軌既 你付出過啲咩再攞出黎講係冇意思
唔好想人地可憐你而為呢段感情計到咁盡(呢啲說話好難聽我知)
同時唔好覺得淨係自己差所以對方有第二個
雖然唔知你做過咩但分手唔係一個人既錯呢樣野要學識

分手後淨係諗住你付出過好多你唔甘心咁係冇用
你計完然後呢?佢唔會返黎
所以唔好諗埋啲無謂野啦 快啲令自己move on好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞