係咪因為我太差 所以佢要搵第二個

450 回覆
35 Like 229 Dislike
樓主有本帳簿Mark低洗左幾多錢?
睇開啲 啲錢咪當叫左隻鴨算
衰係一對小籠包上面
樓主嘅算盤係:做咗呢啲付出 男朋友就唔可以飛佢
樓主計較嘅位係:我對你咁好 你唔應該飛我 你飛我 就係你有問題
佢唔係唔計較 只係唔係計較錢 唔係計較送嘢 佢一直用緊對男朋友好嚟當成交易以為換到佢想得到待遇 而家發現交易唔成立 就鬧鬼對方take完無give返俾佢
樓主從來都唔係在乎自己付出嘅嘢 梗係唔會追返付出 但佢在乎以為可以交易返嚟嘅嘢 咪已經指責男朋友點解「咁膽」飛佢
對愛人有期待何罪之有 先前咁講 人之常情 但睇清現實 唔好神化悲劇主角化自己 唔好醜化妖魔化對方 樓主對佢好係期待緊對方要俾返嘢自己 而唔係愛一個人想佢好而已
Eg 如果愛一個人 知佢想睇Disney+ 為佢好想佢可以睇而share ac俾佢一齊睇 但佢唔對自己好就唔再share ac唔再俾對方睇 同埋後悔自己當初唔應該對男朋友好 咁咪要睇清呢個愛同好 係有條件嘅愛同好 唔再睇得自己咁偉大 就無咁糾纏喺呢個位 對樓主會係好事
只要有下一個對你好 你就好容易move on
樓主可能仲細,拍拖經驗少,唔識點表達啫!

佢只係想分析下點解去到分手局面,所以列舉具體事例出嚟證明其實好愛對方啫。

比你地講到計較,係計較就唔會為咗佢比咁多野佢啦。

當然,通常都會講自己幾咁好,對自己唔好既可能無留意到或者輕描淡寫,樓主會唔會同條仔嘈交無意中屌佢我有比錢你洗個啲說話啦。
不如同我一齊算啦 如果你係女嘅話
使啲錢落我度
你咁緊張啲錢,做乜事要洗?
你似叫鴨多D
當初揀毒撚咪冇咁多嘢
同樓主出街拍拖應該係要隨時帶本ledger mark數個啲人黎
不斷單方面付出都唔醒水可以怪邊個
可憐之人必有可恨之處
可能個天都睇唔過眼你咁傻
要你揾過個
你有能力有心去照顧另一半
他日你都有能力揾到個照顧返你既人
我都試過分左手喺tinder見到佢
用緊我幫佢影嘅相做icon溝女
隔左排見到佢溝左條柒過我嘅女
我都安樂啲
不過就見到條女喺佢屋企著我買俾佢嘅tee dklm
變心是本能,忠誠是選擇。

佢只係已經唔再愛,同你好唔好冇關係。
做男人拎得起放得低,人生除左愛情仲有好多好美好嘅野。

利申:已單身兩年
個種深深不忿係字裡行間透哂出黎
呢度幾百個度幾百個度幾十都記得咁清楚
無計係呢D仔先食到咁多女,佢溝你個過程同溝新女過程應該差唔多,你只係其中一個
而家見到大家留言咁理性我真係老懷安慰
如果樓主係男人 留言一早屌曬老母 臭雞 咬牙切齒
教波?係咪又係啲錫紙燙籃波死mk
Debit 男友 Credit Bank
自我到仆街
好膠
聽到男人講我愛你唔好咁快感動住
特別係請我容許我同你講嘅態度
認真答
你真係太差啦,佢條新女容乜易就可以係佢身上用得多錢過你
洗得果少少錢就記住曬係度呀吱呀咗,以為自己好偉大咩?
比唔起就唔撚好比,比左重記住黎做乜?
佢條新女可能日日比錢佢洗添啦,個重點就係佢都唔撚愛你啦,接受現實啦臭閪,咪撚係度做怨婦
怨婦只會好撚慘咁自己永遠活係悲傷入面
比人飛左就搵過囉,搵過個插得你high d佢又肯為你比錢既
對生活多D要求、識多D朋友、扮靚D自己、學多D野令自己進步
一直望返之前冇撚用架
你咁養佢法係仔都唔會珍惜你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞