側田:寧定居北京做三線歌手在香港賺的錢是零像被閹割

311 回覆
598 Like 11 Dislike
"唔係自己未紅先嬌又串,佢地兩個齊名喇"
生不逢時
果陣真係好荒謬
日日就報佢幾時除帽

佢啲歌真係無敵
冇錢搞咩音樂 所有野都係錢
咁有錢之後做翻本土音樂(如果會)
有咩問題做咩善事
其實佢係天真在太大諗頭,乜都諗得太簡單
咩嘢北京好大、全國市場好大、14人億人口乜乜乜,呢啲嘢鬼唔知咩
你廣東省都嫌細,話要全國,咁咪炒撚晒車囉

香港個情況,其實絕大部分明星都係賺廣東市場錢(連登仔都未必有呢個概念,乜都全中國咁睇)
好似tvb嗰堆綠葉,其實主力有人識都係嶺南地區
因為佢哋以前真係睇tvb,廣東話又係佢哋語言,你話人點「唔正」都好,起碼係直接聽得明先

側田呢啲,肯乖乖哋剩係做廣東市場點會冇得撈
我諗起張繼聰,以前上大陸睇廣東電視台定乜,連啲宣傳片都有佢份拍,實好爛做,密密食糊
你話廣州人點樣講晒蝗語都好,起碼人地都仲好proud of講廣東話,你喺香港有一定知名度,剩係呢個位都大把市場

你要咩嘢北京上海全中國都識根本要top class嗰堆先得,你估真係人人都得咩
咁睇得起自己唔肯下放身段就乜都死
精神分裂咁款

上面證明佢有fans
下面講如果佢唔係未紅先驕,憑佢嘅名氣已經齊名啦

你想講佢指使啲fans同對家大戰,顯得佢未紅先驕
笑撚死,王菲鄭秀文陳奕迅都出名臭串
咁紅到未?
唔明點解睇野咁樂觀

有邊個上面搵到錢會落返黎發展?
黃宗繞
其實佢d唱法d大陸仔係好buy
我估可能都係性格問題所以先撈唔掂
宇宙GEM呢d世界女先食到四方飯
人地仲未接受到脫髮,蘋果就日日步住人地個頭,又影入人屋企想影人脫髮樣
咁公道啲講,不如你喺香港贏個「比賽仔」嚟睇下先講
即使佢有性病都唔關其他人事
紅館show 都係賺sponsor 廣告架啦
試當真九展門票收入幾百萬
加埋sponsor 賺到fat fat
紅館show當年一場歌手都唔知有冇1/8袋(50萬)
但要搞咁耐練咁耐
二百年後再一起
不必驚怕旁人不服氣
自己踩就得
人哋踩就屌佢踩港撚
無頭髮 唔得啦
平均4分鐘$330,000人仔 唔怪得斷Nike咁果斷
兩三倍都可能有得掙扎下
事實係十倍有多 觀眾又冇香港人咁閪
幾垃圾上去都有得撈
講起半禿
mirror條lan線咪係囉
而家轉髮型大pat陰遮額頭
交左稅未

佢敢言 唔想玩香港樂壇老屎忽遊戲
唔想排櫈仔排到 40歲先有獎
就比人串到咁
香港人唔配有gem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞