側田:寧定居北京做三線歌手在香港賺的錢是零像被閹割

311 回覆
598 Like 11 Dislike
無錯
咪就係為咗賺人仔放棄香港人咯
講完啦
仲記得依期雜誌,大眾反應係屌鳩雜誌多過食花生,痴撚線影入屋+抄垃圾+拎啲套去驗性病

你又無圖
最高髮線我淨係搵到呢張
都未係地圖王喎
隔離post已經有啦
Mirror 邊個最樣衰?
https://lih.kg/2788284

唔係M額係咩呀?
一直都覺得佢唔係好識唱歌,創作佢可能ok既
佢唱個d歌全部都鳩叫咁
屌啦 地圖呢?
側田係個頂都禿禿地呀
我都覺得佢樣衰同髮線高 但係唔係半禿囉
都唔係好高je 有冇多d圖先
要紅到好似mirror 咁先搵到錢
M額、髮線高 都算早期雄禿啦
甩到一撻撻叫生瘌痢/鬼剃頭
頭頂禿叫地中海

你就一定要跟足側田咁先叫禿
push
果陣周街播好人 命硬
陳奕迅古巨基都要企埋一邊
係紅呀,但係衰飲酒打交
吹大左
大陸撚最鐘意嘅文言文文化 終於殺到兒登
佢都on9, 如果佢當初唔係香港歌手,佢返大陸有Q人識咩
日日帶住頂cap 頭dup dup
連樣都睇唔清楚, 注定唔係食依行飯啦

紅過已經係好彩
個個人都心想事成咪天下大亂
帶住頂cap 頭dupdup 邊個搵佢賣廣告呀
好多人俾啲job個數呃咗以為個artist收好多錢
但實質拆返開收好少
你話紅到天王級嗰啲就真係可以任性
所以佢講得冇錯,得最top嗰班先搵到食,懸殊得好勁
香港剩唱歌真係搵唔到錢 側田咁嘅樣 係難有廣告
唔係人人都覺得有錢就瘋狂拍廣告,

mag 都講過
佢初入行果陣太多商業野, 9成都唔係唱歌, 好辛苦

側田依家起碼都叫憑自己唱歌搵錢
其實點解倒轉地球個銀碼會流出左? 咁多港星返去站台得佢一個個價通晒天
仲有sponsor呢?
係賺得唔多,但開一場點都有30幾40個落袋啦?開5-6場就2-300萬啦?

係無想像中咁賺,但絕對唔係「香港賺嘅錢係零」呀?

當年佢出道紅得幾快幾誇張,金牌大風拎古巨基去托佢上去,嗰陣佢有段時間仲紅過張敬軒添喎?
自己爛玩又寸,越撈越梅先上大陸啫。
搵江若琳比?

當年側田紅幾撚多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞