側田:寧定居北京做三線歌手在香港賺的錢是零像被閹割

311 回覆
598 Like 11 Dislike
音響其實都好撚貴
由其開場數唔多
要咁多人幫你擒高擒低set 音響
十年前嘅訪問
陶大宇都收30萬一首歌 邊忽歧視
link
江若琳咁個別例子到要打官司仲要本身佢喺當年紅極一時,江都只係二線中間至頭咁上下紅
做明星 窮既話好撚慘 柒架大佬 慘過普通人窮
佢冇香港歌手個朵
喺大陸做唔做到3線歌手
紅,但未到痴線吓話
係自己串77
呢種格肯定紅唔到
成班盲反狗
香港計唱功肯定有一線level
佢搵唔到食你哋仲好意思話支持樂壇同屌人搵人仔
成班玩累鬥累?
佢而家係邊
所以你睇黃明志幾難能可貴 有才華又唔奶
想當年佢自己首漂向北方係中國紅撚到癲 中國d商家搵佢商演 但要佢改左些少敏感歌詞 佢寧願唔撚去中國
搵錢嚟講錯唔哂 宇宙gem 大乳一首歌都30萬 當未同公司拆 係香港3皮一首應該都無
同意留喺香港又無人欣賞,唔知上去有咩問題
依家都屌打啦
有邊個香港藝人上去唔係掛香港名?on99
睇到香港人咁有要求
寧願天去收我.............
原來真係有人覺得開紅館好撚搵錢
成本高都唔係重點,重點係唱到幾多場?
淨係講當今仲有能力搞演唱會馬拉松既人應該得返單春迅,唱成二十場,認真又要度rundown,排舞,編曲,仲要養住把聲成個月,啲收益全部都要同各個單位分
但早幾年佢上大陸幫個有錢佬婚禮度唱三首歌已經自己收一球,你自己計喇
係賺得多嘅但拎唔返出黎,好似crypto咁,一個內部唔俾走,一個外面唔俾入
你又知個別例子?
佢篇訪問就係講緊話唔似個別例子
得最top有錢
大佬仲唔夠?
二線中返工返到賣身契+爭錢
返工返都要帶錢返工已經不可思議啦
老實講我睇唔到有幾個別例子
尤其廁田最後一間公司就係若撚個間
屌完,三五七年後返嚟咪又係場場爆?!

無骨氣嘅民族 捧出 無骨氣嘅藝人
好正常喎
俾音樂耽誤嘅曹星如
柒少陣喇今時今日紅館只係夢想,點解會咁多細場show係因為易控制成本,淨係唔撚使點砌個舞台已經少好多錢,反而有多少少錢賺,但點都好可以話俾你聽冇一個歌手係靠想開演唱會賺錢條命都短幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞