側田:寧定居北京做三線歌手在香港賺的錢是零像被閹割

311 回覆
598 Like 11 Dislike
你一定要寫,是《壹周刊》趕走我的!”昨天,最新一期《壹周刊》刊出了金牌大風歌手側田的專訪,在訪談內容首頁便有這麼一句,被明指“趕走人”的《壹周刊》對此照登無誤。側田的氣憤,源於12月9日《壹周刊》一篇報道將其捲入日本模特兒木村乃淫亂風波中,並在事件風波後宣佈在明年1月27-28日的紅館演唱會後離開香港,前往北京定居。抱着拋下香港一切的心情,側田接受了訪問,句句言語直刺香港娛樂圈的“病態”以及歌手在其中生存的艱難———“頒獎禮是廢的”、“在香港賺的錢,是零”、“在香港,我像被閹割”……毫無顧忌,大膽又直接!

壹:你也賺不到錢?
側:在香港,有錢的歌手,不過是最頂級的3%,最慘是人人以為我們搵到好多,因為表面風光。
像我,在香港的收入,是零。賺錢靠跑廣東省,唱兩首歌等於一個紅館騷的價錢。但廣東省也不過是全國的很小部分,在北京當個三線歌手,肯定比我現在賺的多十倍。我不明白為什麼還有人覺得香港市場重要。又死返來
壹:上到北京,一定有位企?
側:超級有信心。你就說我囂張吧。
大陸人不是歧視香港人,只是歧視不懂唱歌的
羅定偉
遲早無錢搵就回流返香港
到時就話想做返本土音樂
如果講事實有咩問題 佢當年的確賺唔多喎
啲頒獎禮的確on9喎
香港真係好多歌手都乞食事實冇錯
講事實姐
連登仔話黃絲藝人開youtube賺更多錢啦
當年咁紅, 開埋紅館都賺唔多?
咁一般音樂人搞細場嗰啲咪蝕住做 做善事?
因為佢當年唔多代言廣告(可能樣問題)

紅館開得幾多場?年年都可以開咩 想問都要入到檔期 紅館得果1萬個位左右 當年平均400蚊張飛 都係果400萬 搭埋成本、公司落袋你以為賺好多咩 單係樂隊、宣傳、舞台設計同租場成本都起碼去咗一半

從來廣告代言、拍戲拍節目先係最賺錢
當年曹格真係打得好

有冇片重溫?
當年香港傳媒迫到佢傻

全天候長砲偷拍佢屋企,係垃圾房搵垃圾

樣樣野連冇證據既都吹到勁大話佢又爛玩又玩女人,然後m字額又好似得罪記者全家咁狂報

佢踩既係當年迫害佢果班狗仔隊同埋當年開始走向病態既樂壇,唔係屌香港人喎
咁又死返來
平時又嘲諷人我真係好撚鍾意香港
而家又唔撚接受
好記得連打飛機張紙巾都俾人搵出黎
好似去咗美國
側田當年啲歌紅到痴線
係香港紅左先可以咁講
人太染, 格又衰
上面撈唔掂呀嘛
紅歌唔紅人
你自己格衰冇觀眾緣冇計
支持佢搵真銀 香港唔值得留低
最好都唱下廣東歌網上賣
上大陸搵食藝人隔段時間返黎過冷河
實質提醒支那人係香港紅星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞