一隻值得玩既PS5獨佔大作都無

211 回覆
106 Like 17 Dislike
ps5就係load game快好多
亞洲有錢嘅國家得嗰有限嘅幾個,你香港日本新加坡台灣南韓呢班發達地區加埋都唔夠2億人但亞洲人口成46億,你覺得大陸印度班人幾多有錢玩主機?一般都係一係用啲勁cheap嘅主機/落網吧玩翻版,一係用cheap手機玩啲手機game,有幾多個出得起幾百蚊買只正版game啊,分分鐘一個月生活費都唔夠一隻game。所以確實亞洲唔係主機主場,呢個係因為亞洲95%嘅人仍然係窮。
蜀中無大將丫嗎
部機封晒塵
不嬲老任第一方唔當係game
口碑好?銷量好?
鬼佬日本仔信仰勁!
但機能關係完全同ps4唔同感受
對馬戰鬼同地平線都差好遠
但係始終而家仍然係第一代,一來故障率通常偏高要透過不斷更新設計來改善,二來早買代表壽命早結束,恐怕去到後期當大廠適應咗PS5硬件之後整到更高層次嘅遊戲時候部機已經跑唔郁。所以始終我覺得最好就忍手人多一兩年先買
Switch邊有少成千萬,同期計少過DS 600萬左右,仲要嗰陣手機game未流行
Switch 17年3月3發售,截到今年11月21,日本賣咗2200萬
DS 04年11月21發售,計到同期即係大約09年9月,日本賣咗2800萬
關咩事, 除非你係買ps5 pro啦
如果唔係無分別
我一直出親新機就買
一隻值得玩既大作都無但全球賣出千三萬部
而家仲搶緊周街炒價
推出pro之前,PS4合共推出過三個版本,分別係1000 1100 同 1200型號,當然你話玩落去其實分別不大嘅,主要係改良咗耗電量、散熱系統同取消熱感開關掣
Thx糾正,不過600萬其實都好多
所有咪話無咩分別囉呢d機型既野
網上尤其YouTube 啲gamer討論真係見唔少將地平線捧上神枱。

隻點係有啲成功位嘅,畫面確實係PS4世代中頂尖嘅。同埋冷兵器打未來機械果種阿凡達感係有啲新意嘅。
不過隻Game整體玩落好快覺得悶,前期好快要越級打大怪係幾刺激,但刺激感轉頭就直線下跌。YouTube 好多外國玩家吹到個世界觀幾宏偉同故事幾Fascinating ,但喺我眼中只係行貨。隻隻科幻末日Game都係咁上下,離不開就係講到主角係The Chosen One,要解開身世之謎順便探險,但你話我膚淺又好乜都好,探討件豬扒嘅身世作為主軸我真係冇辦法投入。如果條女係Tifa咁嘅惹火樣,件事就唔同哂。

成個故事玩落都冇乜起承轉合,冇一個位可以令我印象深刻,甚至係一路玩一路忘記剛剛發生咩事。主線推進速度係慢同散亂到好難記得上一個事件同果揪對白講乜。連主線最後Boss㗎嘢都係毫無特色一副卒仔機咁樣,打完轉頭唔記得係乜樣。反而封面條龍型機反而仲有印象同Boss格。

利申: 主線已爆,主Game整體完成度連支線約75-80%,DLC玩咗一半棄Game。當動作戰鬥類玩吓新鮮感係唔錯,但唔會回頭再玩果種。
ps4 贏xbox one好大程度上係MS自己on9
Horizon同對馬比真係車尾燈都見唔到,都唔知有乜咁好吹奏
體驗新手制功能個隻驚
出果時唔知會大缺晶片供應, 呢樣唔怪得曬 sony

連 bmw d 新車都 cut 曬 touch screen ,要賠錢比客
晶片無貨,點同 ps 4 果時比
咁講, 我又唔覺得對馬好太多
個open world, 支線都係差唔多
只係對馬贏在樣樣恰到好處
無咩太明顯既缺點
GT幾時出
個鬼佬腦細連SONY 自家遊戲開發部都解散咗,還那有獨家遊戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞