我屌你 造星班女跳Itzy d歌

326 回覆
284 Like 32 Dislike

唔係每日跳十幾個鐘都跳唔到咁齊啦
liza?

連呢啲娛樂野都冇得睇
認真搞又搞唔好
當綜藝睇又悶
其實攞韓國練習生黎踩低土炮係咪on9
諗下投放資源差距幾多先得架

人地韓國係政府+大企掉好多錢落去搞左好多年先有而家Kpop盛世,香港人有咩培訓先?
真 明明viutv細公司黎 資源都爭好遠啦
點解要用香港同韓狗比
依家講緊練習生都跳得好過所謂專業dancer
人地韓國人付出既係時間同汗水
同資源有撚關係咩
又唔係比緊人氣成就

好簡單,比較下Mirror同韓團就知邊啲人有拎個心出黎增值加強自己才能,對得住自己賺緊既錢同人氣,邊啲人就淨係識搵快錢,日日感冒接廣告,賺黃養藍都有一大班fans盲撐

唔講練習生時期,就算出左道上左位既韓團日日都要抽時間練習啦
香港成個娛樂圈依家變到咁廢唔係冇原因
戇鳩
香港李氏家族亞洲頭幾位首富,仲有錢過韓國三星李家
更加唔駛講其他娛樂公司

鏡錯ViuTV膠粉成日話自己細公司又窮又冇資源
人唔笑狗都吠
望下人地大部分韓團公司咩規模先啦
你ViuTV老細唔肯落多啲本關冇錢咩事
一隊選秀節目唔預先培訓定咁同小丑show有咩分別
人地the voice初選都要train足幾個月先有得出鏡 哪怕俾人秒foul都好
一集都無睇過

見到跳itzy歌就睇睇

第一隊都還好

第二隊好多似係唔係跳開舞
同埋有個個樣好似馬嬲屎忽
幾個著校服但個樣好撚恐怖
造星有段仲話排舞好多參賽者都no show
就咁用素人一句野就大安旨意咁等運到真係得啖笑
呢啲咁唔專業既選秀睇怕得香港獨有 出到國際真係淪為笑柄
算啦。香港都紙上名星多。有多少機會要佢地表演。點似韓國一日要走幾場。去唔同電視台出show
到時咪又似mirror 咁狂接廣告
啲唱歌跳舞其實都其次。
無料咪唔好比賽囉
無人有料比賽咪唔好搞囉

比賽前俾啲參賽者場地訓練請導師train下點表演好難?有幾多錢?講緊洗俾train參賽者咋喎 都俾唔到?

唔係重質不重量嘅搞乜撚野選秀
dllm李超人旗下 中聯通後台
細公司無資源
你自己講完有無笑
viutv都係細公司
韓國一日走幾場一樣大把訪問廣告
一線團仲要成日飛

人地有時間train有實力
香港就個個病君唔得閒train

算?舊屎唔臭就可以放落口咁話?
咁你咁講即係校園比賽呀個d咩都唔洗搞啦
睇韓國咪得囉
睇波既話睇英超咪得囉,洗乜搞港超呀
想出位 唔想做佈景板
BTS 男團嗰間以前就是細公司起家啦
為左去賭 BTS 成功。 老細成副身家放晒入去。差啲唔成功就破產
on9 依家選星同攞獎狀一鳩樣咩?
咁大間演藝界公司做個鳩流節目放啲糖衣毒藥出黎做劣幣
你同才藝表演比?你無撚野呀?
明明紅果啲韓團一樣咁忙
人地照樣有時間練習
佢地就忙到感住冒都要接廣告,冇時間練習
以為零零捨捨左邊啲網速load 唔到
咁做dancer係韓國都係會畀父母屌嘅工嚟
人地咪又係邊打工邊練舞
Lachica rian 20歲連續幾年每日瞓兩個鐘
打工返學練舞 咁捱出嚟
參賽班dancer練咗啲咩
佢基本上出道到依家都比人鬧
not shy 之後已經跳得好小小......
最後都係做廣告從某員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞