2022 Cityu Taught Master

575 回覆
5 Like 19 Dislike
Deadline前先報 你有冇消息?
Operation management and supply chain. ?
Under review
School of creative media
Ching 係咪accept 左BU MPA Offer,我收到電話話嚟緊會出offer,喺開學前可以先識個朋友😆
係accept 左 但你係FT定PT?
我PT 呀,你呢Ching?
都係PT
你個offer有冇fellowship ?
未知,未正式收到offer。你呢?唔知多唔多quota🤨
冇,得3個quota
想問下有冇Ching收到p40消息?
有冇ching報了MAHUM? 我想知interview會問乜,因為想下年報佢
e commerce 係咪已經出咗offer?
Hello同學
P27都收左我,我揀左Public Policy Stream
Hello 師兄, 我想請教幾個問題:
我2月中收到P27 Firm offer,而家等緊開學(等緊佢地qualification check和通知幾時可以揀科)
1.) Distinction 的requirement係幾多?
2.) 功課多唔多?例如一科通常做幾多份Assignment / Report?係咪差唔多每科都有Presentation?
3.) 你覺得NDS難合作的原因係咩?價值觀唔同?難就時間傾功課?文化差異?
4.) 有無邊幾個Prof / Tutor 好人d?或者改卷鬆手d?

多謝師兄
其實City都有嘅fellowship 不過剩係得FT有 仲要係smart city stream
唔係你一個問題 我都覺得同大陸人夾好辛苦
答咗你幾題先 其他留返其他師兄答

2. 如果你係pt嘅話就唔算多 因為你一個sem都唔係好多科 但如果你係FT嘅話都算幾辛苦 有啲科甚至有兩個presentation 仲以為隨機分組 遇着啲唔係幾講嘢嘅都幾麻煩

3. 時間方面就唔難夾嘅 佢哋好多都係ft 嚟咗香港都冇搵工返 個人覺得問題係溝通 同埋佢哋做功課嘅方法 (見過有人真係打完之後放上Google Translate 之後就當功課去交)另外個人覺得溝通都有啲困難 可能自己普通話唔好

4. 以我所知就冇得比你揀㗎啦 因為其實嗰科都淨係開一個prof
Hello 師兄, 我想請教幾個問題:
我2月中收到P27 Firm offer,而家等緊開學(等緊佢地qualification check和通知幾時可以揀科)
1.) Distinction 的requirement係幾多?
2.) 功課多唔多?例如一科通常做幾多份Assignment / Report?係咪差唔多每科都有Presentation?
3.) 你覺得NDS難合作的原因係咩?價值觀唔同?難就時間傾功課?文化差異?
4.) 有無邊幾個Prof / Tutor 好人d?或者改卷鬆手d?

多謝師兄
答咗你幾題先 其他留返其他師兄答

2. 如果你係pt嘅話就唔算多 因為你一個sem都唔係好多科 但如果你係FT嘅話都算幾辛苦 有啲科甚至有兩個presentation 仲要係隨機分組 遇着啲唔係幾講嘢嘅都幾麻煩

3. 時間方面就唔難夾嘅 佢哋好多都係ft 嚟咗香港都冇搵工返 個人覺得問題係溝通 同埋佢哋做功課嘅方法 (見過有人真係打完之後放上Google Translate 之後就當功課去交)另外個人覺得溝通都有啲困難 可能自己普通話唔好

4. 以我所知就冇得比你揀㗎啦 因為其實嗰科都淨係開一個prof
多謝師兄
謝謝師兄
好似係叫"NASPAA", Networks of Schools of Public Policy, Affairs and Administration
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞