2022 Cityu Taught Master

575 回覆
5 Like 19 Dislike
你幾時報? 我仲係under review
11月 遲啲起碼多我呢個位 你有機
我deadline 前報 宜家見佢推遲左deadline 唔知係咪收唔夠人 fellowship 係咪都出埋offer?
fellow 唔知了

之前gpa 2.0就可以grad 依家要2.85
想hea讀拎degree都唔得
有無師兄P77收到offer?
有冇人P70
讀緊 都值得嘅
有冇人p81?
on9, 唔好讀, 成30萬咁撚貴, 拎去投資或者做其他嘢都好
如果好有錢就ignore我上邊既野
邊度值
Ching 請問你幾時有P27 offer?等左幾耐?thx🙏🏻
恭喜Ching 🎉 CityU Public Policy 喺QS subject ranking 有排名,BU 就無。似乎CityU 好啲,不過BU有Fellowship 又真係幾難揀。
報左P27,早你幾日報,但未有update😂
啊 good luck ching
2月報到而家都未有update ,不過有都可能放,因為收左BU MPA個offer了
佢啲師資幾好,都幾認真教。學理論之餘都好多practical嘅嘢做。例如呢個sem,有同學仔試咗nlp整連登仔bot

如果你入,你要預咗workload好大:一科大概3份功課(重數重code),1份project(present report coding走唔甩),1個mid term,一個考試嘅工作量,同埋唔好預好似ug咁有得靠最尾幾日尻操tutorial就合格
想問下如果gpa差0.01-0.03呢個range先meet到conditional offer
會唔會酌情處理?
唔係師資問題, 唔係教學問題, 係錢既問題
一來學費偏貴, 二來而家data scientist人工已經賤過雞
唔值得用280k去進修 or 入行
我自已做緊都心淡
如果錢唔係你既concern位, 可以ignore我
你有fellowship嘛
想問下msw係咪收哂人

報左咁耐咩通知都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞