2022 Cityu Taught Master

575 回覆
5 Like 19 Dislike
有無p10
咁多人報P27
P27已grad,有問題可以幫手解答下
想問下多唔多NDS?夜晚上堂係咪18:30?整體質素如何?唔該Ching🙏🏻
8成都係NDS
你預第一個sem識唔到香港人就要同大陸人一組做project 但我覺得好難合作 可能係我問題
上堂時間我個陣係7-10左右 有個workshop要星期六上 番工輪班既同學生仔要留意
冇讀過出面啲master 比較唔到質素 但如果你對要present既topic有問題 啲prof都好helpful
有心讀拎好成績唔難 我啲groupmate全部都係在職人士 但最後我地全部都Pass with Distinction
仲以為P27 會多啲香港人讀添😅 係咪distinction 就無乜所謂,但學唔學到嘢呢?唔該哂Ching🙏🏻
可以應用係工作上既 我覺得冇
係覺得識多左少少野咁囉 哩科其實幾多policies
明白,多謝Ching 資訊👍🏻🙏🏻
連登係咪無人報scm
有無巴絲收到fellowship invitation/interview/offer
早兩個星期先報housing studies 追返post見到已經有人出offer係唔係無機會讀?
31/5/2022 先截,仲有位應該
我今日收到Offer,想知到底伏唔伏
師兄報咗邊科啊?
Ching 最後揀左BU 定City?我剛Interview 完BU Fellowship,同時都有P27 Offer,希望做到同學😆
我揀左p27 turned down bu
有 fellowship 都decline係好大犧牲,介唔介意分享吓原因?我都掙扎緊未諗掂。
而家一個TAUGHT Master 要幾錢
依家平嘅都要十零萬,貴嘅EMBA 要成球🤣
十零萬算係咁 ...
D阿SIR 當年仲同我講八萬幾9萬唔讀過多幾年仲加得快
有冇人係報P25?
Me
有冇人報business 有offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞