移民前的準備---睇電視

409 回覆
202 Like 12 Dislike
Tokyo MX都仲可以,仲有NHK
唔駛錢久唔久係咁
係既, 之前睇倒年末年始既節目已經好好
唔怕煩可以搵stb emu code,但要成日搵先有用
可以轉番去呢度講呢樣嘢

問:有咩app可以響smart tv度睇日本電視?
https://lih.kg/2680196
朋友update咗tivimate個數據file,舊嗰個唔用得了
https://drive.google.com/file/d/1KSrsxT9c34l5oUTGp8XDOECx53dQjVh_/view?usp=sharing
要睇晒#1,#4,#42,#45,#46,#71,#123,#138,#139,#154,#156,#160,#172,#189,#197,#205
唔係好明....

如果我嚟緊去Manchester,咁我要睇咩local program?
local news同local entertainment先
英定美既Manchester?
如果係美,可以睇下ABC 9 Manchester NH (iptv-org美國list有carry)
如果係英,就睇下BBC news先
英... 一路都有聽BBC radio 4
不過想知有冇咩英國節目啱細路睇, 而喺香港又可以睇到...
呢個唔熟,入咗iptv條英國list啦,佢有kid呢個category

再唔係Samsung同Pluto都有kid呢個category
仲有好多history同science既channel都啱睇

Thank you.
朋友話:如細路巳識聽英文,一定要睇英國系列既history channel,聽唔明晒最多開埋cc
點解日本台成日死
估因為人多用,多人搶線
可能係海嘯,走佬關機先,得番NHK睇
番生了,海嘯一走就番生了
補圖
開始咗睇國際電視既生活未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞