移民前的準備---睇電視

409 回覆
202 Like 12 Dislike
我同我個IT朋友都好似冇import澳紐既playlist...
係有個將要舉家移民去澳洲既先import咗個playlist去睇
仲有,頭先唔記得講,我老公話你個scrcpy幫到好多,佢以前都有攪過類似既嘢,但因為用個遙控去入啲link (screen keyboard慢慢入),佢入咗一條就放棄了

用咗scrcpy,佢話咩都易咗好多
想推一推
好少見高質有用貼

最重要係樓主已經試好晒
thx,因為我朋友呢幾個月頻頻幫人攪呢啲嘢,佢唔敢話識晒,但都算好熟
最緊要起首快

當日唔係想試
Kodi 玩左日就想放棄
真,有個一定work(唔100%都要9成)既list, 有可用EPG,有個簡易app,咁先有心機試落去,我朋友話kodi要好有意志既人先舞得掂佢,唔係難,但要試/夾好多嘢
好勁謝樓主
要睇晒#1,#4,#42,#45,#46
差d miss, pin 埋好似開心d
btw bookmarked
要睇晒#1,#4,#42,#45,#46
即整
樓主我加左韓國m3u
有個台播緊宋胃橋套新電視劇

雖然我完全聽唔明

不過好多台都播唔到

寫播放頻道發生錯誤
你用iptv-org定SamsungPlus個韓國playlist?
SamsungPlus個playlist稳定好多,iptv org好多時今日得,聽日唔得,後日又得,亞洲國家尤其係咁,歐美iptv org會stable啲
我用iptv org

咁我想問
我知你講果個韓國playlist 係邊搵

但我見佢有分開咩plex 之類
果條拎入邊點搵其他國家?
例如日本?
lm
我用iptv org 加左日本
又好定九成都睇到

其實日韓我最鐘意睇廣告
https://i.mjh.nz/SamsungTVPlus/

https://i.mjh.nz/SamsungTVPlus/kr.m3u8

Pluto下邊都有分國家
日本得iptv org,唔係我朋扫唔駛向大家求救了
日本廣告世一~

有冇人真係加咗阿富汗黎睇?
我朋友一路水緊我地加~
listening to radio is also a good step
http://radio.garden/
我見北韓有七個電視台

但我加左韓日就發現有啲台其實係國際野
例如國家地理頻道

或者fox movie
所以我諗北韓情況一樣

我見中國有七百幾個台
香港十三個

都會加埋佢
我會好奇加德意法
好想知呢三個國家既節目係點
iptv org怕俾人告,之前日本有朝日台的,俾人warn一野就冇咗……所以其他俾$既iptv先生存到歐美i台係有唔少國際野兼重覆,但有時會同一個台但唔同語言

iptv org個香港list真係得啖笑
朋友回應:
good source, thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞