移民前的準備---睇電視

411 回覆
202 Like 12 Dislike
日本個D 睇倒 BS,
點睇地上波?
得幾個,Fuji, Nippon, tbs
仲有tv tokyo之類,唔駛$係咁上下
個d 好似都係BS版, BS Fuji, BS Nippon, BS tbs, BS TV Tokyo,
唔係地上波版
有唔係BS的

你用咩野Playlist
iptv org, country, japan
我都係丫, 得返d BS既
聽日再研究先

ios上邊有人話GSE可以,原來仲有iptvx

要珍惜睇外國電視
我tivimate係set咗用中文interface,朋友幫我set既,我唔係IT人,睇中文順眼啲
朋友問:
iptvx有冇得開cc (closed caption)? 如果有,一定要開,因為好多外國台唔講英文都有英文cc,睇節目好有用.
朋友又話如果係響PC/Windows上睇,有可能即時將cc翻譯做中文 (佢好似試緊,不過佢話幾複雜,同埋可能要俾錢先可以做到)
巴打勁,韓國三星TV啲台一定啱晒你睇
我同朋友用iptv org都有窒,但佢有3個台俾我地揀,一窒就轉,算ok
試試先,多謝樓主
睇晒pin message既咁多個post,"完"之後都仲有嘢
要睇晒#1,#4,#42,#45,#46,#71,#123,#138,#139,#154,#156,#160,#172,#197
日本個D呢3日變成睇唔倒, 得番細台咩WEATHER NEWS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞