[勸世]AMD Yes? Intel 反超? 其實2間都唔好掂

138 回覆
6 Like 66 Dislike
真啊
我都諗住唔出聲
認同AMD有閪莊
(咁撚大額都控制到,真心CLS)

問題係,除左自己落場玩之外
點樣可以發現到閪莊
睇紀錄都好難睇得出
發現唔到,個莊好閪又好陰
我都係中過伏先發現,所以出文勸世,不過睇黎好多人唔信
丁生,不如考慮放下屠刀
唔識咪撚衝出黎柒啦
去到FinFET時代,gate length根本無辦法簡單用一個長度量化
再講發熱量方面,AMD積熱問題已經講左好耐
有機會你係岩曬,我錯曬
好可惜,無知大眾(包括我)都係咁諗,所以intc個價上唔到去
算啦, intel 個製程係唔差,但而家炒股係炒信念唔係炒實力架
TSLA NVDA 呢d 個估值差d 以為d 車轉電動之後每個人要坐十部車先返到工仲要全部tesla
市場越黎越唔理性
話唔定煙條唔改制程
只係改10NM個名已經爆升
我認同一間公司技術領先,唔等於股價會領先
但你成篇文主題係因為技術INTC落後,所以佢股價都唔會上得番去
當個前設係錯的話,成篇推論都會係錯
就算最後你估中個結果,都唔係因為你呢個邏輯而導致個結果
SOXL喎
唔識玩的話的確係極高風險
不過識玩的話係冇風險
我揸左amd 4年又唔覺個莊有幾西
如果講波動大,saas 個d 咪仲大
你長揸又點同,我#1已經話......
1.)AMD係妖股,AMD有閪莊,長線其實okay,短線輸死人
認清楚自己乜嘢新鮮蘿蔔皮先好出技術文啦

係都要沖出嚟柒
你AMD粒U上到5GHZ先黎講野,INTEL上5GHZ易過食生菜
又要粒U做野又唔比飯佢食呀
仲有INTEL家用市場係性能優先過用電量,買得貴U邊個比唔起電費
買K系U就要超爆佢老母頻,買平U就本身粒U都唔係好食電要慳都唔慳得多,係D死窮撚先計個少少電費
nvda 有冇機會整cpu?
ARM U係人都整得
支足
最記得已經係任天堂個x1
樓主唔好話係外行人
根本普通人搵到既資訊都唔睇就出分析文
好股長線就無乜問題
如果唔係閪莊
你試吓解釋點解Q3出業積會趺
趺到星期一升4%
明明無論每股收益定營業收入都超預期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞