[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
真,邊區值幾錢,大家都心中有數
最反智係大兩房至三房套都搞開廚,CLS

佢地其實知唔知啲人做開廚,唔係因為鍾意,而係空間有限先無奈地放棄個廚房

開放式同一房,兩公婆無小朋友,日日外賣都ok。大兩房至三房套比個開廚我真心傻的嗎

因為個開廚,己令很大部分自用用家唔會考慮佢
屋苑內見到有垃圾站?不會吧
如果好大地方開放廚反而幾好。開放廚鬼佬好鐘意,洋房咁大都係開放廚。不過得800呎都係應該用梗廚。
維港匯價係啟德都有選擇,雖然環境好唔同,但變咗都會有人諗點解唔買啟德
有時風吹來,有弱酸縮味,但話好臭,香港點都唔會吧
我研究過呢個盤,少少臭都可以接受到
交通都尚算方便而且樓盤質素好似幾好
問題係呢個價我點解唔買站上蓋
我以為你講屋苑裏面有垃圾收集站,誤會咗
要睇下心水咩戶型先比較到
個d小事啦 個個屋苑都有就唔特別拎黎講
出咗Monaco one之後 28K一呎真係吸引力大減 買家又唔係傻 值唔值個口價點會唔知
Monaco one呢期只賣咗一座tower, 但唔係單支樓。
成個盤應該係2座高座加4座低座。
啟德樓起得好密下,好壓迫。不過套配完善
啟德密得黎起碼都叫有通風先 發展指引寫明唔好起屏風樓
呢D野起完出黎先下到定論...
仲有配套個d
係咪真係應付到區內公屋同私樓既人口
臭到仆街
以前住第3座,天氣熱個陣會再臭啲,個陣味連平台都聞到,唔知而家有冇改善到
真,講交通已經冇得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞