[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
新樓易做,昆買家done。
二手佢要幫你還黎還去d價
即賺咁好賺神早賣哂,洗鬼sell
都未開始抽點賣星期4先抽,仲未決定入唔入飛
新樓輸面大,選錯左好難甩,二手錯極都有個譜
係仲有25k一尺貴過同區舊樓5000尺,好淆下
入飛都要諗?入左一定要買嫁
你望下gv1賣極都賣唔哂,就知包輸。
同埋你拎長沙灣 vs 啟德都無可比性啦。
前者得堆公屋圍住,後者新區包未來商業區
入飛要親身去,抽到就要即刻決定,咁唔買就唔入飛啦我係咁諗

啟得要下年一月先有得抽
新樓唔好同舊價直接比。
我睇法係開低過nam cheong上蓋2手 10%,咪考慮下。
否則location一定nam cheong上蓋win,佢都只係入左伙3年都未夠,同全新唔會好大分別
無相熟aa係要親身去一次入飛的,呢個無得懶。
抽到點解要即決?
唔係抽到就要決定比唔比5% aa 講,唔比咪比下家,可以拖咩?
康城好似好過佢,尤其是未來9-13期
就算玩即場抽,都會分group。
gv你自住我no comment,想賺發下夢,匯x 2017買都要守到今年先有錢賺。
gv,除非黎緊3年市好旺like 2013 to 2018個段,唔係3年後包輸
保值最低要求,諗住住3年換樓存錢轉大啲
咁如果決定唔要就唔抽啦,又要請假。
柏傲一水咪好難抽
要打交不了
其實一期都買左七成幾 一房都好似買曬
三期雖然一開買果日無人買但現在都買左三四成 . 一房只係得D高層未買曬.(都好貴下)
交通.一期行八分鐘到地鐵站 一站尖東,三站香港站同peak hr 都可以上到車 對面有巴士15 分鐘到旺角
買野. 有貴有平. 有 vcity ,一期行10分鐘到aeon mall同三期附近新酒店- 三期有天橋到 . 平有公屋街市.
五大發展商set up 甘多大單位應該係幾好quality . although 係中海外.
最後站上平一房係望公屋 望海 at least 9m or above
昂船洲嗰度個地獄球場係咩嘢料
9球一房
拎黎買堅離地城一房好過啦
港島樓 仲可以袋多幾十萬黎豪裝買靚傢俬
柏傲特殊例子啦 無得咁比
贏地段 贏配套 贏交通 贏質素
Vcity 係屯門喎
你是咪講vwalk
條友讚到此盤只應天上有,難得9m買一房
實情長沙灣公屋堆圍住,middle of no where
仲商業區?已經胎死腹中啦
啟德都係公屋圍城架啦
要商業區就買大西北啦
北部都會區
康城太隔涉啦
不如買大西北
康城只係交通差。大西北太遠,冬天會好凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞