[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
咁睇咗南昌站二手放盤之後,覺得價錢點
其實新樓溢價好多好難用2手去比。 南昌舊樓都講緊20k尺。
如果比就用傲寓/利奧同gv 比,傲寓最平,不過單支。利奧我就咁單同gv 一樣貴 咁你會揀利奧同gv?我都係2手算9數
其實新樓溢價好多好難用2手去比。 南昌舊樓都講緊20k尺。
如果比就用傲寓/利奧同gv 比,傲寓最平,不過單支。利奧我就咁單同gv 一樣貴 咁你會揀利奧同gv?我都係2手算9數, 不過投資角度應該係新樓?
係架,尺價反映左啦
屌 岩岩睇返佢個平面圖
2萬3, 2萬4個d係低層加直望垃圾站
1萬蚊呎都唔要啦 俾狗住咩
呢d單位先係人住。買得起點解唔買。
個d單位發展商唔蝕就算,地價都萬七蚊

留番高層海景三萬元尺拉上補下
做過實測
正常步速8分鐘已經可以由地盤行到東涌線月台
唔好同我講15分鐘以上果d垃圾
咁不如直接買半山獨立屋,買得起點解唔買

又係個啲加多少少有更好選擇既建議

講真,啟德發展成熟後應該係介乎奧運同九龍站既區

現價同奧運差唔多,但勝在新同仲有水位上
Cullinan west
龜速行 唔洗5分鐘
唔叫樂觀啦,依家啟德平均尺價其本上同奧運同水平

發展完既啟德,個人覺得會係在奧運之上,商場有airside/sogo/新鴻基地王商場(一田)/地下購物街/體育園商場。商廈除左airside同稅局,隔離仲有塊綜合商業地未賣。文娛又有全港最大體育園。

點都唔會係同奧運同級既配套,

不過啟德就真係比唔到九龍站上面既豪氣出黎,所以要追九龍站就真係吹大左。 btw, 普通平民自住其實奧運啟德反而啲民生配套仲方便……九龍站,留返比真有錢人住
都幾好。不過望中環至西環,應該冇奧運站海景咁好,但都算好了
影埋相咁勤力
注意果個位係臭到仆街

因為對面昂船州垃圾收集
成區都咁臭
啟德新奧運廿年,呢到起碼值得貴多20%
我都講左,完全發展既啟德論配套環境是在奧運之上,同奧運同價已代表仲有水位。
都貴左兩成啦其實
d新盤
兩萬幾蚊到三萬蚊呎都俾人狗衝曬
不過某程度上係俾未來第2 cbd概念 fake左
之前喺附近跑步臭到
monaco one平均24k,維港灣平均都21-22k,邊有兩成?東岸二手都係平均24k左右

Henley 27-28k真係有溢價所以咪賣唔出囉,買家其實自動識揀貨
買唔起咪坐底感受下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞