[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
最近啟德MONACO ONE都差唔多價,GRAND VICTORIA個景相信會開揚過MONACO ONE,兩個盤距離港鐵站都唔算近, 大家又會點選擇呢? 歡迎留言比啲意見我。

西南九龍GRAND VICTORIA維港滙,早前先後推出第1期維港滙I及第3期維港滙III,剛再公布第2期維港滙II的首張價單,涉及108伙,實用面積介乎293至797平方呎,折實定價介乎約750萬元起。

維港滙II由信置及會德豐地產等5間發展商持有,涉及512伙,今次首張價單推出108伙,戶型由1房至3房不等,,並以2房佔最多,涉及57伙,其次則為1房單位佔34伙,另有12個3房戶及5個平台特色單位,定價由925.9萬至2797萬元不等,實用呎價28,742至37,746元不等。

若果以價單最多19%折扣率,折實定價約750萬元至2,265.57萬元,呎價約23,281元至約30,574元,當中入場單位為3B座3樓D室,實用面積315平方呎,屬一房間隔,折實定價750萬元,呎價約23,809元。

雖然今次屬於維港滙II首張價單,但樓盤自今年7月起均以招標形式發售,至今累售約36伙。
GV離地鐵站要行3,4個字。開放/一房望到海但望正污水處理廠,有臭味,仲要俾昂船洲遮到大部分海景,揀vcity上蓋好過
10分鐘都上左車啦
3,4個字係行去荔枝角?
20分鐘先到

door to月台
最少15分鐘
呢個價我買元朗將軍澳兩三房唔好
又大又有交通有齊配套
洗鬼買呢d偽豪宅
AA打手先會推呢個盤
仲賣西九高鐵站慨念
南昌仲有乜發展?比公屋圍住完全無豪宅feel
我最近睇過樓,由地行去地鐵站都係8/9分鐘左右,真係咁唔睇好? 隔離匯璽升到痴線
匯璽輸小小景觀 但係近地鐵站上蓋呢點已經無得輸
同埋差唔多價位點解唔揀匯璽
升左好少渣喎,一手都成20k
邊到差唔多價佢而家一屋先25000一尺,我而家15/16抽唔抽好
匯璽幾時有升到痴線?極其量係同步大市
即係大家都唔睇好? 星期4開抽我仲諗緊入唔入飛。 8m 310尺有冇好啲介紹
GV個位衰在太多公屋,等啟德monaco two好過。或者買二手,市區8m半新一房大把選擇
諗自住,啟德好似好煩,仲有班aa 係咁話呢個盤即賺,話一期賣到29k一尺,二期好撚底。

我新樓呼吸plan先買到8m, 二手就7m budget, 有乜好介紹? 睇過下荃灣個堆舊就啱budget 但好舊
8球10樓啦,仲有佢地回水8成都係實收1%啫,同2手差唔多點解要推新樓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞