[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
同區舊樓都15-20年
你要計番十幾租值成本,同樓宇折舊
租值當每年2%
折舊頭十年15%, 之後每10年加5%左右。
中九龍幹線加T2主幹道用啟德做中心,一邊直出就到西九西隧,一邊就直到藍田東隧,點會死

不過啟德最失敗就只係條單軌收皮,本身就係用條單軌分返部分人去九龍灣同觀塘

btw, 影響最大只有跑道區,啟德荒本身都係直接用啟德站,影響不大。
外牆滲水?定天花?
將軍澳2房750萬?
其實保唔保值even有冇profit一定係睇你買入價, GV一期第一張價單無記錯其實有2萬3,4蚊, 依個價其實都吸引架, 當然都要睇埋你實際單位個座向 開則有冇好似我上邊講有奇怪位啦。 咩一步到位大把BUDGET點解唔上九龍站, 巴打可能真係要睇下地產APP, 九龍站個價完全同奧運南昌係兩回事,特別係一房單位過唔過千萬,個MARKET係好唔同。
你岩
快D買
ching好串
2萬3,4蚊個D一早賣哂啦 咁你要選擇2萬7,8都入場 仲邊有水位
講真,25k up有好多選擇,一定唔會揀佢
monaco two 個景應該會開掦過1期 又望到體育園 值得期待
GV其實都唔差 但地段, 環境, 升值潛力都一定係monaco跑贏
連登仔買樓一律推薦公屋
你都識講直出西九,點解唔直接住西九慳多十幾分鐘車同錢,而且是雙向,西九去東九都快左,西九一樣得益
TKO 邊到有半新樓兩房8球
兩房海景幾多蚊
Monterey 海天晉兩房已經過千
滙璽蟹貨重災區喎 邊忽升到痴線
佢講完咁多,都係想GV,最好都係支持佢
我放棄咗,因為aa 係咁sell我 我開咗個新post去問。
如果我冇問實聽aa 講去抽gv
因為個啲成交咗都係天價,冇留意到原來好多盤係到,aa 狗正仆街
入場價一房有質素都差唔多成千 上車又唔會去呢度
個海景係咪真係咁正先?雖然開揚,但係睇對岸都好遠了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞