[海景平過啟德] GRAND VICTORIA維港滙II 一房單位折實約750萬元起

163 回覆
0 Like 41 Dislike
康城都遠架
仲要濕凍,應該仲難頂
咁取中間位就係奥運個頭。
北部係鳩吹嫁姐
最多咪起多d公屋
除非你話幾十年後打通埋深圳南啦

啟德先係中短期內發展潛力最大既地方
就算最後商業區搞得唔成功
佢都依照係九龍區中心地帶 全港最集中最大既私樓群 無得輸
咪即係grand Victoria
可能佢真係講屯門呢
西北贏到開巷
啟德咁大先得一個站
點支持到咁大私樓群加班公屋仔
東九龍交通係死症
要方便揀返西九果邊仲好
九龍站,奧運站是但一個都屌打
投資係好
但自住就不了
除非時間對你黎講唔值錢
同埋大西北class 差好遠
其實都差唔多
東面邊皮
會拆哂d公屋
AA全面進場
啟德點7都好,都係完勝gv
奧運果頭真係無撚得輸, 贏到開巷
贏唔贏到就未知
但最後都輸比大西北
2期開賣一房個隻則 要留意主人房對出有幅牆
因為都成米6又再加80cm 人地露台,你主人房個可視角度會差過好多同屋苑一房,諗一諗適唔適合自己

上樓德做過測試,六分幾由南昌出口行到地盤,南昌站本身好大,在入口入閘行到月台最後三分鍾,其實時間同凱帆軒差不多。

匯璽仲要落完扶手電梯再上,就算最近個橦大堂計都要五分鐘上月台。
依樣問題又不大既,反而想入飛個位巴打應該考慮下四大長老、番工、社交圈位置,匯璽貨尾2手呎價,近依一年信和收樓(凱匯、逸瓏灣8)個質素。依啲原因都好影響你自住,同埋記住自住同投資係兩個世界,無可能兼顧哂。 自住都係自己開心,家人開心爲主喇
唔講咁遠,講近年升幅大西北win啦,追住10m條線上。
簡單黎講

自住
大把budget
唔care保值

就可以考慮下GV不過有咁既條件點解唔直接一步到位買九龍站上蓋
海菌世一
13期吧,至少過2024地運的開始,而且有海景
GV根本唔值依個價
出面臭海, 地鐵站起碼行2-3個字露天
隔離就廢老公屋村
附近冇商場, 隔離第日起酒店得少少野買下

果陣痴左線投塊地王泵貴左, 先局住賣咁貴回本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞