302 回覆
89 Like 12 Dislike
同我差唔多,其實可以再r平少少
如果真係要用 都唔撚好落分店問 自己係網店冇咁嬲 個價已經差一截

申利:仲有兩年十一個月約苦主
係,大家唔好join csl,請join其他
閪台
出街唔好諗住玩到D即時GAME
4g 無限200有收已經足夠
收到做咩都唔會疾,收唔到69G都係無撚用
我玩緊csl 110gb 5G plan
$186 死約兩年

但自己用通常都係用返4G純粹當無限咁用唔洗FUP
學生$186 110GB
我個fd 1010個人5G plan,$420有110GB
平到咩位?
平多20蚊
實在太多死位, 4G已經係咁
唔會敢再比錢CSL
完約轉另一間上5G算
SmarTone唔投kmb咪無得用
同一個阿媽唔代表一定係用佢
其實csl 5g幾好用
我唔追求佢個極速指標
但升咗5g之後搭地鐵唔會load空氣

Csl, 中環,不過你地咪再上台
之前消費卷揀tap and go送5G儲值卡之後慢咗勁多
依d大公司plan都係報Tender姐,阿媽還阿媽,阿仔自己都要睇自己條數,同埋shk都唔係單一股東
特別係數記d咁既小家種
計過冇著數點會做
個個都有自己data 有幾多人會碌卡比錢買wifi pass
根本就冇錢賺
除非shk壓落黎就焗住要做
自由鳥 (SMT)
支移投得到最多頻譜,理論上黎緊bandwidth 最寬應該係佢地。

加上佢地開始收番啲艇仔,慢慢唔再借線俾人,想清一色
CMHK無用, 3同CSL我都用過 依2個台成日都係收得差or load空氣
平台自由鳥返而用落無咩問題
123改左名做Csl

Hkt 就比
Csl
Sun用

3就
3自己
聯通

Smart tone
自己
自由鳥
HKBN

支移
自己
Hkbn

其實要oversell 應該smartone 機會大D

佢頻譜最少
CSL 剩係月費客都有325萬咁多, 
數記月費+儲值卡先得個255萬,估佢頂多50%即127.5萬,
和記月費客365.5萬×0.4=146.2萬
睇黎CSL地鐵撈空氣,除左B7頻譜無法盡用外,
呢個亦都係主要原因。

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2548597&ordertype=0&page=1#pid39210407
啲人話上唔到網其實係4g問題 多人就會load空氣 5g理論上係fix左load空氣問題 如果你留意返上面屌啲人冇人話自己用緊5g
垃圾台成日load空氣
利申苦主
csl比狗屌
依家支移真心5g最撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞