302 回覆
89 Like 12 Dislike
話說最近出左iPhone13,咁我就用Android 機嘅,有轉會嘅打算。加上自己用緊CSL 4.5G就打算睇下d 5G plan啦。
講左價錢先,問過幾間分店,每一間報個價都唔同,由5xx去到8xx都有。我係問嘅時候都有講過點解同5xx差咁遠,d sales都話跟翻自己比個個係最抵。真係無知信邊個好。
然後講網速,呢間公司我投訴過佢係一d地鐵站,好似係九龍站、荃灣西站都收到垃圾咁。同佢地公司講完然後態度照舊,照係收到咁差,佢地仲買晒廣告話自己好。
奉勸大家一句,如果考慮緊CSL 5G嘅人,真係換過間啦。
依家張約仲係到,
想問句如果間公司垃圾到咁cut唔cut得
Csl
Sub mobile

都係用 同一組頻 唔慢就怪啦

垃圾csl oversell 太多
我覺得應該唔洗考慮呢堆組合...
小心csl sales上來咬你好L多打手
我2百幾咋喎
有150G數據
我FD個老豆係csl高層 用vip訊號 入左lift都收爆
佢老豆高級過楷仔?
有冇邊間收得好嘅推薦下
入𨋢都收爆係因為𨋢入面有中繼器/唔係全金屬覆蓋
發射站都係嗰啲 所以VIP信號唔會勁咗
最多係有優先權 ping低啲+速度快咗
其實淨講5G 係得csl同CMHK係好啲
不過csl 4G一人多就load空氣
CMHK 4G直情冇信號(我自己出入嘅地方)
所以我都係用3HK同數碼通嘅4G多
用緊csl
由東涌去到奧運
9成時間係上唔到網
Load空氣
CSL係九龍灣至觀塘站真係入咗黑洞咁
明明路軌係室外
都收到成舊屎咁
有冇sales解釋下咩事
地上一條龍,地下一條蟲
地下有邊個台唔蟲? 真心想知
強烈建議唔好用csl

利申 : 苦主
SMT囉 未斷過
有時可能係機既問題 csl我用舊機得4g 新機有5g plan係4.5g csl偷雞同我upgrade左 200無限用量皇
有無人有csl續約包膠
3仲撚慘
之前用cls張卡試左3個月搭港島線都慢但都叫上到
用返3之後圖都load唔撚到
最撚慘係今年年中先續左
csl 點會去門市問續約
自從有咗5G之後,就乜台都收得差!
我3HK, SMC, CSL三張4.5G咭插咗喺兩部電話,冇一個台可以全程地鐵睇到 Netflix
點解我同你完全相反
垃圾到傻
仲夠膽打黎叫我續約
因為佢用緊4G

5G 開左後部份4G 頻分左過5G
原本已經塞既4G 咪雪上加霜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞