「公屋悲劇」父親臨終前將單位贈支那女保安 啞女無處安身 家門前露宿

560 回覆
839 Like 34 Dislike
講真, 覺得個女人好慘, 真係想知有無人可以幫到佢拎返間屋
個老豆真係垃撚圾
其實呢d case唔難搞,問題真係要有錢搵律師搞
BINGO
嘩屌好彩有東張西望呢d濕鳩節目

比著美華一個去差館

班差佬見佢唔識講野已經趕佢走
跟住仔女搬出嚟又俾人話不孝
老豆有高潮個女保安就有樓
安心出行呢?
搵社工會有人跟架啦,社工掉去法援,法援搵律師,佢一蚊都唔洗出

依單野贏既成數好高,大把律師肯接啦
1. 中年裝修佬港男, 迎娶深圳22 歲湖南妹
2. 港男做老豆, 入紙申請公屋
3. 湖南妹獲批單程證, 由二人家庭改為三人家庭輪候公屋
4. 火速上樓
5. 湖南妹做兼職, 與店長/經理曖昧
6. 湖南妹多次報警, 報社工, 投訴遭受家暴,婚姻生活不愉快
7. 湖南妹申請離婚. 公屋歸湖南妹所有.
8. 店長/經理同湖南妹分手, 湖南妹回家鄉再婚, 準備申請情郎來港
9. 報章報導港伯訓街, 讀者痛罵港伯唔忽視家庭,以致無家人理會
10. 情郎來港, 決定做裝修佬, 呢個時候, 佢又聯絡緊一個湖南姑娘.......

Johnny Depp:「取消文化已經失控。」
https://lih.kg/uJvRzyX
#314 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

Duluth model萬歲
法律同道德問題
有曬文件 你拍門 佢可以報警
理鳩得d街坊點講 平小小賣左佢走人就得
最慘個受害人係又聾又啞嘅人
我估計係結咗婚承繼遺產
遺產呢樣野本身已經係養懶人. 充公比政府唔使煩
90歲仲出到火
其實應該搶得返,係個女唔識攪,唔可以怪佢,唔係個個都咁醒,希望今晚睇到佢拎返間屋。
老奉比仔女?
仲要用串柒柒既語氣撚鳩佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞