「公屋悲劇」父親臨終前將單位贈支那女保安 啞女無處安身 家門前露宿

560 回覆
839 Like 34 Dislike
你班友又話唔睇cctvb
東張西望播乜就上黎討論

成班口是心非的偽君子
賺藍養黃
唔知頭唔知路,CCTVB播乜你信乜?
支式陰道 唔意外
食蕉啦睇ctvb賺乜鳩藍
鏡粉講
個個住公屋咩
正路係,但唔係一定要。主要就係防被呃同之後爭拗。
咪玩一齊傾下計咋, 乜都無做過
關住唔住公屋咩事
係無知既問題
收嗲啦,你叫viutv幫下弱勢社群,處理呢d社會既不公囉
唔係一定要求有,律師應該冇事,
反而醫生唔會亂幫人開証明。
呢單牌面睇8成冇醫生証明,似有得搞。
好撚柒 而家仲講賺藍養黃
睇cctvb點樣賺藍啊 賺幾殼眼淚啊?
受咩害人?明買明賣,點解老豆心靈空虛到要搵大陸婆,都唔留俾你
東張西望呢啲公屋系列真係長做長有
正常人都知有D 公屋有得買,但未必知個terms 叫租置。
唔係住公屋咪唔知囉
租者置其屋計劃 (租置計劃) / 綠表置居計劃(綠置居)單位
根據房屋條例,單位除在首次售出日期起計兩年後,經第二市場轉售,或已繳付補價外,是不可自由轉讓物業業權的。但在特殊情形下,房屋委員會 (房委會) 可根據個別情況酌情批核業權轉讓之申請。

一般轉讓業權申請的原因如下:

申請配偶加入成為聯名業主
因離婚或分居而申請將業權轉給配偶
因結婚搬走與配偶同住而將業權轉給其他家庭成員
業主因移民或長期在海外工作而將業權轉給其他家庭成員
業主或配偶或登記家庭成員因申請公務員房屋福利或僱主提供的房屋福利而更改業權
因有登記家庭成員提供樓宇的首期或按揭供款而申請更改業權
因業主去世而申請更改業權
業主因年紀老邁 (即65歲或以上) 而申請更改業權
業主因重病命危 (例如癌症) 而申請更改業權
業主因破產而更改業權
除以上原因外,我們只會在特別的情況下,才會考慮其他原因。

申請先決條件
業權轉讓必須以不涉及金錢代價的轉讓契據形式辦理 (破產個案除外);及
準承讓人必須為該物業業主已登記的家庭成員 (業主去世個案除外)。
如果賣左點判番
乜撚嘢房產証...
咪用埋啲支那垃圾字得唔得?
知有D 公屋有得買
但唔知租者置其屋?
咁咪無知囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞