「公屋悲劇」父親臨終前將單位贈支那女保安 啞女無處安身 家門前露宿

560 回覆
839 Like 34 Dislike
買樓出左1/3錢架
你有無睇架
死者覺唔覺都好,死左啦
得益一定係大陸女
但如果真係好似美華講佢有出過錢,咁佢又真係有付出過,而且都係個老野個女,就算唔理個老豆點都有資格過個支那女人

個支那女人又真係好仆街,如果屋企有老人家嘅巴打,要好好小心有冇啲支那女人扮好人痴埋去啲老人家度
你想講業主唔可以自由處置自己財產
一定要俾仔女?
點解做呢D事既全部都係支那西?係咪佢地教育出問題?
盲?
人種問題,真心啲支那人係特別講利益,香港都講

但香港啲人唔會為咗錢咩都做,而且冇乜低線

當然香港人都有呢啲人,但比例小支那好多

我之前返過支那做嘢,而且支那都有啲朋友,聽佢哋講同見都見到唔小

當然一樣支那一樣有啲女人會對啲男人不離不棄,不過小啲咁解
中港融合就係咁嘅下場
買樓出左1/3錢係事實
層樓業主得一個就係佢父親亦都係事實
如果咁唔放心,應該聯名(長命契)買
點都好,呢啲嘢生前應該做好
所以美華要放棄佢出既錢,自己訓街益大陸婆?
唔係!根本就係咁樣敎育佢地
乜租約都可以轉贈嘅咩?
天水圍屯門嗰班「香港人」咪就係咁囉,仲仆街過大陸人
廢老簽遺囑嗰陣諗唔諗住自己個女訓街丫?
個臭閪趕美華出門口o個下,剪接即刻 cut 返去佢o個一句
大巴大巴車埋個臭閪度
CLS
咁你要去問下佢
不過如果廢老想既,應該一早趕左個女出街
法援不嬲都係香港唯一合法助訟同包攬訴訟嘅機構
屋企有個鍾意執垃圾既,見到都唔撚好態度啦
而家新加咗好多種災區水泉澳,啓德啓晴,嗰啲新屋邨真係大部分都係蝗家庭或者香港老嘢加支那婆咁嘅組合
個女係龍啞人士又一把年紀
照顧自己都已經唔易啦仲要照顧老豆
係佢老豆on99九十幾歲人先信個保安
害撚死個女 自己就兩腿一伸咩事都唔洗理
雖然個女都有責任亂信人
但最撚仆街係個女保安
真係要推到佢仆街
係有記者面前都可以理直氣壯趕個女
人無恥則無敵
個女人一定全裸家政婦咁樣晚晚照顧個阿伯
慘全部起晒新界
嗰班垃圾「香港人」喺大陸老母個閪窿出嚟
口口聲聲話自己香港人就可以攞福利攞資源,班垃圾真係當正自己係香港人屌返大陸人,明明佢先係真正蝗蟲
理性討論,引入大陸妹來港算不算有百利而無一害
https://lih.kg/2776359
咩呀
之前post過直頭係有班去教d女人點落黎
落到黎拎到身分證後點樣得到最大利益再分家
真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞