「公屋悲劇」父親臨終前將單位贈支那女保安 啞女無處安身 家門前露宿

560 回覆
839 Like 34 Dislike
(香港)老夫少妻(支) 真係多到傻點解D廢老活咗咁多年人都咁單純,以為會有人真心鍾意自己先落嚟結婚
好撚仆街支那女
個支那婆自己o係訪問前後都係咁講大話
有比錢買、有證據仲唔拎出黎咩梗係無先大鳩美華
陸頌雄係 tvb 東張西望長駐有咩都問佢法律意見
但你見個尾收成咁即你陸頌雄唔幫佢
美華要等法援等暫住既房屋一路等一路打
個妻終於等到今日
其實遺囑問題有無得打,即係100%比個女看更呢一點
個老豆有力氣立遺囑,隻字不提個女,係咪真係有心定比人呃先
應該有,陳振聰都係咁輸
前提有無錢打
公屋講到好似業主咁
之前我老母立遺囑,區議員係見證人,佢話為左避免爭執,幾憎那個人都想留俾佢都好,可寫俾一毫子佢,咁法庭會知道你一是漏左佢
打錯字:

之前我老母立遺囑,區議員係見證人,佢話為左避免爭執,幾憎那個人,唔想留俾佢都好,可寫俾一毫子佢,咁法庭會知道你不是漏左佢
因為香港廢老住公屋多啲囉
支那雞真係冇件好
屌你九十幾歲人野又扑唔到比人氹兩氹連層樓都比埋人
以為東張會搵埋立遺囑個劣師做訪問
點知冇
層樓啞女有份俾錢買
直至2017年美華父親病逝,美華才發現父親在死前21天立了遺囑,將李鄭屋邨單位業權全贈予女阿娟,她與哥哥均無份。

遺囑在老伯死前21天才訂立,若果女兒早一步發現,並就遺囑的效力提出訴訟,單位未必會落入女保安手中。

不過,大律師陸偉雄指這個案的爭拗點已不再遺囑部份,因單位已完成遺囑承辦,單位已正式轉讓予女保安,因此老伯的女兒只可從兩方面爭取單位的業權。第一,她要證明自己是否曾出錢或部份資助購買該單位,如有證據曾出資買樓,便可根據衡平法原則而取得單位的相關業權;第二,女兒要證明老伯是她的生活依靠,便可以受養人身份從法律上分得單位的業權。

無論點, 支那女保安都無得輸
屌2108好撚慘
夠能力變起西2悟飯
屌一定啜荔枝啜到扑扑聲
東張西望真係過份
可唔可以開看更樣同名
仲有個'仔仔'
等全香港人好好對待佢哋
有時諗諗下點解d 女人咁撚無良歹毒!!人渣中既人渣
就算個女有出錢有權返去住,女保安賣左層樓拎曬錢走,第2度買過層就搞店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞