「公屋悲劇」父親臨終前將單位贈支那女保安 啞女無處安身 家門前露宿

560 回覆
839 Like 34 Dislike
憑佢自己實力
連你間屋都食埋 ( 正常支那玩法)
離地撚將無知當驕傲好似林鄭將唔識用八達通同七仔賣廁紙當成自己好叻,唔識常識代表我高你哋一個層次
真本事

我老母立平安紙要去醫生check
問左三條問題
問佢叫咩名
今日幾號
而家邊個係特首
唔知呀,等人查啦,立遺囑時個宣誓有問題就有機會係偽造
支那女人係有一手
我係極端咗啲嘅
我都好同情個啞女,但如果支那保安係有正式遺囑,啞女無得嘈。

好多人以為父母死左老馮會留但遺產俾自己,平日同佢地愛理不理。

好多時老人家係想需要一份關心多過物質,如果支那女保安係靠做戲令啞女父親開心,層樓又係屬於啞女父親一個,佢又真係有權決定送俾邊個。
咁陳振聰夠有分遺囑
咪又係輸
你有無咁多錢打程序?
所以咪個律師樓戇鳩囉,釘佢牌啦攪成咁痴閪線既
我覺得係個女保安洗佢老豆腦。係咁話佢聽第時個女無依無靠好慘。又好易遇到壞人呃佢層樓。有佢幫手睇住會安全好多之類。 點知原來佢自係灰太狼。兩個聾啞人士平時接觸太小資訊。個警惕性其實好低。 加上成九十歲。個腦都開始塞塞地 人年紀越大越似小朋友。係可以想像一下佢好似氹小朋友咁氹。 其實呢個世界每分每秒都發生緊一d我地想像唔到嘅悲劇。
有晒遺囑,合法,雖然唔合理

法律面前,窮人含撚
一路捉住廢老隻手渣波一邊寫遺囑
呢家8 定10 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞