Apple Gift Card 唔可以買 iPhone 13 Pro

503 回覆
19 Like 262 Dislike
其實你都吹apple唔漲
1. 佢冇話唔畀你買其他products
2. 唔畀用嘅都只係暫時性而唔係永久
Apple: 等唔切唔關我事
邊度講?
多得無恥退貨個班
有得你叫委員會 有咩實權
無實權,但最少應建議,唔係只坐喺度捕風捉影驗餅乾
Gg la
全世界都有呢個情況, 點解只係得香港係世界之外? 佢喺得香港做生意, 賣得呢個價要個客去suffer佢間公司的問題 ? Apple 睇唔起香港人係事實
其實係因為香港果時退貨
好多機係因為俾人換晒入面啲零件
即係俾人拆骨 拎晒啲貴野零件
再賣俾大陸或者香港啲電話鋪換零件用
咁變相客係係蝕重有賺
所以就無左呢個refund

其實係好撚賤架
但再一次見到好多香港人都係自私自利
你一話係佢地問題
佢地就話大陸人做
再唔係就話人地都咁做 點解我地唔做得
然後果班換U撚又搞事
所以香港apple係最無著數
中國都有, 點解apple 喺中國唔取消14 日return ? 跟住你實話中國有法例, 又射個責任去中國度, apple 完全唔使負責
信用卡咪一樣用bot照搶
垃圾消委會d測試都唔知係咪收左d支那牌子錢
d日常用品家具電器冚唪唥都話貴野係overprice唔值
如果iphone臨開賣前幾日落閘就精彩
等班手揸幾百萬gift card炒機大戶迫住閪價套現炒iPhone
可惜依家開賣左個幾月
都散得7788
最後要由大家埋單
Terms有寫類似能購買嘅貨品類型係由銷售者控制就冇得駁
因為買Gift Card係自願行為同埋係會有附帶條款
只可以怪自己冇睇
除非賣畀你嗰個人有失實嘅陳述
但要證明到同告到嘅機率唔大同索償嘅代價好大
買完改到天花龍鳳
凶宅之前都係試過喺新機出冇耐唔收現金券
重點係啲Voucher 本身有條款約束
消費者最基本權益只有條款冇約束嘅部分(例如換返做錢、轉讓別人)
其實唔啱係可以唔買㗎喎
佢又冇揸住槍逼你買
買遲一陣洗死咩
屌你老母
bot 9用bot + gift card bug 你買西?
明明大把商戶可以消費劵加現金買
都要去apple搞依樣果樣
小炒家扮自用叫春post
但可以分payment?
例如Tap n go + visa
你應該屌香港人自私同埋政府垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞