一人一個另一半真心愛你嘅細節

388 回覆
417 Like 40 Dislike
愛屋及鳥
佢唔係特別鍾意動物
去食野果陣會主動行出去幫你攞餐/點餐 唔會坐低玩電話
搭車訓著左見你鐘下鐘下 會主動比你挨住
玩玩下電話訓著左 會好溫柔幫你cum被熄燈
睇戲見到你喊會比張紙巾你
買完一樣佢好鐘意既野食野飲 會第一時間叫你試一啖先
成班毒撚喺度留言ff
好恐怖
對方愛唔愛你 你撫心自問 其實一早有答案
有次去廁所屙塞咗屎坑
啲屎沖極都沖唔走
用bump都bump唔走啲屎 水位好高啲屎又飄飄下
佢見我咁耐都唔出嚟問我搞咩 我同佢講完佢即刻叫我出返嚟
然後直接幫我處理好
事後佢冇恥笑我 仲話咩都可以搵佢幫唔駛怕尷尬
嗰下覺得 嘩呢個人點解可以咁好
訓訓下果陣會叫我個名
日日都抽時間陪我
叫完雞 番黎打鳩佢 次次都會原諒你
以為我訓左偷偷地係咁錫我

同佢分享對某啲事嘅睇法
佢唔同意 但唔會因為依樣嘢而同我嘈
會嘗試理解同尊重我諗法
有排情緒唔好之後就晚晚陪我講電話 講到我訓到有鼻寒先收線直到依家我無事都會

久唔久見面都會無啦啦準備咗我曾經隨口講過意嘅零食/糖喺袋到比我

會突然book咗我想食好耐但又好難book嘅餐廳

個袋永遠都會準備好消毒紙巾 乾紙巾 包口罩紙巾 眼藥水 總之我成日都要用但係又唔帶嘅野

岩岩入職好擔心 佢又會幫我role play 練習準備返工或者開會嘅野

用唔同方法幫我理財

簡單嚟講佢會不斷做啲令你開心 又推動你進步嘅野
陪我入大西北gel甲 坐半日俾人抄埋牌都冇怨言
好似無無買嘢俾我 無請我食嘢 含撚都淨係含幾下交功課咁想佢買下好少嘅嘢俾我例如一盒高達都要好似’藝‘契弟求佢施捨咁
好羨慕
有個人同你一齊進步
呢樣真
未一齊嗰時眼神入面嘅愛意真係滿瀉
家陣…唔係好感覺到
可能日常生活嘅愛情就係咁輕描淡寫
有次一齊係屋企附近散步
嗰陣冬天好大風 吹到我流晒鼻涕 但又冇帶紙巾
佢二話不說用佢件衫幫我抹
之後9衝番屋企洗衫
每次諗起都覺得cls好嘔心
姨媽到話幫我吹爆
家用脫毛機兩星期一次
知我無安全感 我講過既野都好努力做齊 想我開心
我唔開心佢都會跟住唔開心
你條仔慘過狗
女人係咁淨係識take唔會give
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞