一人一個另一半真心愛你嘅細節

388 回覆
417 Like 40 Dislike
早排跌咗部電話落路邊用石造嗰啲坑渠度 搵咗幾個人拎都拎唔起個石坑渠 之後用AirPod打俾女朋友 佢即刻攞嘢落嚟幫手了部電話上嚟 了左成個鐘跟住我放棄咗打咗電話俾渠務處但佢哋話好晏先會派人嚟 跟住佢不離不棄咁係咁嘗試自己一個拎佢上嚟 最終又真係比佢拎到嗰一刻真係覺得佢好好真係好愛我 係啲咁嘅時候都不離不棄 我愛你呀女朋友
唔會check電話
會主動關心你
有咩唔開心 會第一時間feel到
認真諗左陣
諗唔到
所謂 愛對方嘅細節
係有顧及到對方嘅喜好、需要、想法等等~
而呢個純粹係你鐘意佢所以想見佢一齊食飯,
但你冇攝時間嘅心態,又何來攝時間呢~
係對方未能明白你
兩個人相處既 得你地先感受到
唔使聽人判斷
俾我玩佢屎窟窿
你岩
上連登勿認真
男朋友住新界東,我住新界西,我有排東涌返工,佢好堅持日日都收工車我返屋企,佢再返屋企
我要自己搭車返歸3隻手指數得哂
為咗我戒煙
臨瞓唔刷牙到依家自動自覺刷
佢以前脾氣好差,同ex鬧大交掟嘢,佢依家冇鬧過我一句
咁你需要好好同佢溝通返呢件事同埋講返自己感受
依家呢一個心結遲早都要面對,
亦都反映返平時你哋相處嘅不平衡狀態
同埋對大家之間嘅了解
同男朋友一齊左3年幾
其實我哋拍拖嘅生活都已經好平淡
不過就正正因為咁樣平時同佢食下野啊 一齊打下波 行下街就已經好滿足
至於細節就可能係因為自己仲係學生
呢排都比較手緊
所以佢都好好 成日陪我去食三哥當慳錢
我仲係學生而佢都係啱啱出黎做野
但係佢肯配合我 同我一齊儲錢
雖然每個月都唔係儲好多
但係其實已經好開心好滿足
因為我本身細細個開始就係比較慳家嘅人
而我都想為未來打算
無諗過佢都肯陪我一齊儲錢 一齊進步
所以希望我哋可以繼續幸幸福福咁行落去
我愛你啊豬
p牌車都肯坐

會陪伴你成長

有事發生左係問你有冇事
而唔係怪責你

唔鍾意嘅野都會為左你而做

將大部份嘅時間同錢投入曬係你身上
出左黎做野萬零蚊都當唔係錢
所以收到幾百蚊禮物唔覺得係啲咩
但明明佢只係學生黎
其實已經佔左佢大部份嘅錢

勁易有情緒起伏
微小至表情都可以嬲
係,惡頂嘅,但愛你先會有
唔想理你嘅人
唔好話你表情
連你講出口都未必想聽

對唔住啊
分左手先知你咁愛我
希望你搵到個愛你錫你嘅人啦
訓覺發惡夢嘈醒佢
會摸住我頭錫住話「發夢咋,無事無事」
依家做左我老公
有情緒問題好心管理好先拍拖啦
累人累物
拍左幾耐?
送完佢上車 大家第一件事唔係拎電話出黎玩
而係我望住佢有冇坐好
佢又望返住我傻傻地咁同我揮手bye bye
恭喜你好彩搵到呢個男朋友

但有情緒困擾真心處理好穩定番先好拍拖
對自己同對方都係一件好事同尊重既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞